Bahnhofstrasse
PULS GRADA · destinacija · PULS GRADA · shopping

Predstavljamo vam deset nezaobilaznih destinacija za sve ljubitelje kvalitetne, raznovrsne i glamurozne kupovine.

1. Bahnhofstrasse (Cirih, Švajcarska) Ova avenija duž svojih 1.4 kilometra nudi sasvim sigurno izbor najboljih radnji u Švajcarskoj – od skupocenih satova do dečijih igračaka.

2. Rodeo Drive (Beverli Hils, Kalifornija) Svakako jedna od najpopularnijih i najglamuroznijih svetskih ulica, ovaj potez okružen palmama predstavlja mali raj za sve ljubitelje dobre kupovine u prijatnom okruženju fontana i simpatičnih kafea.

3. Laugavegur (Rejkjavik, Island) Osim što može da se pohvali nizom zanimljivh prodavnica odeće, obuće i modnih dodataka, na ovom glavnom mestu za kupovinu u prestonici Islanda možete naći i raznovrsne kvalitetne proizvode od domaće vune.

4. Ginza (Tokio, Japan) Ginza je naziv za osam blokova ekskluzivnog šoping kvarta u Tokiju, gde osim čuvenih japanskih robnih kuća postoje i poznati luksuzni brendovi, uz nekoliko bioskopa i nezaobilaznih neonskih svetala.

5. Peta avenija (Njujork, SAD) Najveća svetska dizajnerska imena rame uz rame sa ogromnim robnim kućama: Peta avenija godinama je raj za kupoholičare koji svoju kulminaciju doživljava oko Božića.

6. Magnificent Mile (Čikago, Ilinois) Ovaj čikaški dom za velike brendove kao što su Gucci, Neiman Marcus, Lord & Taylor, Brooks Brothers, Hermes i drugi nalazi se nedaleko od jezere Mičigen.

7. Avenue Montaigne (Pariz, Francuska)  Smeštena u zlatnom trouglu, između Jelisejskih polja i reke Sene, ova čuvena avenija predstavlja svetski epicentar najznačajnijih modnih butika; Emmanuel Ungaro, Guy Laroche, Christian Dior, Nina Ricci, Chanel - svi oni nalaze se u elegantnim zgradama koje se prostiru duž ove ulice.

8. Avinguda Diagonal (Barselona, Španija) Slavne juvelirske i umetničke radnje krase ovu ulicu čije zgrade delom pripadaju gotskoj, a delom modernoj arhitekturi. Barselona je grad koji ima oko pet kilometara dugačku šoping trasu na kojoj se nalazi i ova ulica, ali i mnoge druge koje su skrivenije, te ponekad i šarmantnije.

9. Galleria Vittorio Emanuel (Milano, Italija) U najprometnijem delu grada, koji se uz Pariz smatra centrom evropskog stila, neposredno pored Duoma nalazi se ova velika i elegatna galerija koja predstavlja idealnu scenografiju za fenomenalno obučene italijane.

10. Bond Street (London, Velika Britanija) Najskuplje prodavnice u Londonu nalaze se na ulicama Oxford i Bond, a na jednom delu ovog fantastičnog poteza naletećete i na nekoliko predivnih kuća koje su nekada pripadale poznatim piscima, umetnicima ili političarima. Danas se tu, naravno, nalaze neke od najekskluzivnijih prodavnica na svetu.

Plaža El Yaque je jedna od vodećih svetskih lokacija za windsurf i kitesurf 15 crtica o Venecueli Pariz 10 zanimljivih i besplatnih stvari koje možete raditi u Parizu Putospektiva Putospektiva: Priče o putovanjima Bukurešt Bukurešt – Metropola u komšiluku · · · · · · · · · ·