Hobiji milionera
U VAZDUHU · urban flash

Ako volite stripove, onda vam je rečenica „Bolje živeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi“ dobro poznata. Za srećnike rođene sa zlatnom kašikom bogatstvo nije priča vredna pomena, oni tako žive i u zadatim milionerskim krugovima kreću se u skladu sa svojim mogućnostima, koje su jasno – ogromne. Stalni prilivi i ogromne svote na bankovnim računima se podrazumevaju, pa ih kupoholičarska groznica ne hvata samo uoči velikih praznika, a kada su hobiji u pitanju u skladu sa mogućnostima pružaju se bez ograničenja.

Kada ste milioner, hobi može biti stvar prestiža, ali i ličnih afiniteta. Dakle možda nešto egzotično može da privuče vašu pažnju, ali sakupljanje markica ili starih i retkih knjiga ne spadaju u prvih deset omiljenih zanimacija stvarno imućnih ljudi.

10) Učenje pilotiranja

Kad već imaju privatne džetove, zašto da ne nauče da i sami pilotiraju.

9) Vožnja formule

Cena iznajmljivanja staze za vožnju formule kreće se od 3 hiljade evra pa naviše, verovatno vam je jasno da takav hobi nije za svačiji džep.

8) Egzotični kućni ljubimci

Za nekog je egzotika pirana u akvarijumu ili mali terarijum, a za milionere beli lavovi ili bebe tigrova, mada nam ovo poslednje budi i neke ružne uspomene…

7) Takmičenja u jedriličarstvu

Izuzetno skup sport, održavanje jedrilice za piknik i šampanjac na palubi je jedno, ali ovakve takmičarske egzebicije su veoma skupe i zahtevaju prethodno poznavanje mnogih veština, čije savladavanje takođe košta.

6) Uzgajanje konja

Trke konja su idealno mesto da prošetate svoj novi šešir ili toaletu, ali uzgajanje vrhunskih grla je mnogo više od ulaganja u garderobu. Istina, ko ulaže ima velike šanse i da profitira, ali imajte na umu da bez 40 hiljada evra ne možete da počnete da se zanimate na ovaj način.

5) Putovanje oko sveta

U zavisnosti od toga čime putujete i koliko se na kom mestu zadržavate pansioni variraju od nekoliko desetina hiljada do milion i više evra. Vrhunska usluga, brodom ili avionom u prvoj klasi – pustite mašti na volju.

4) Sakupljanje starih automobila

I dok vi možda sakupljate stare knjige ili ploče neko u voznom parku ima neke od najređih i najstarijih četvorotočkaša na svetu, život stvarno nije fer.

3) Sakupljanje antikvarnog posuđa ili nakita

Vrednost unikatnog i starog posuđa ili nakita zaista ume da šokira prosečnog stanovnika na zemlji, koji kupuje na rasprodajama. Možda u ormanu vaše bake imate komad koji vredi mnogo više od svega što imate u stanu, ali milioneri uživaju da spoje putovanja i prodavnice koje izlažu i trguju isključivo ovakvim predmetima.

2) Igranje pokera

Psiholozi tvrde da je kockanje porok kao i svaki drugi, ali su milioneri verovatno nešto rasterećeniji kada posegnu za špilom karata. Ipak, poker koji oni igraju podrazumeva ozbiljne sume, a niko ne voli da gubi… za vas koji ne znate o čemu govorimo možda je uputno da pogledate Hotel Royal i Mr Bonda.

1) Kolekcije umetničkih slika

Možda je u pitanju stvar prestiža, a možda milioneri zaista znaju u šta ulažu kada kupuju umetnička dela. Tužna istina jeste da je većina slikara bila veoma slabo plaćena za života i da je živela na ivici egzistencije, dok se danas njihovim perjem kite razne umetničke bogatunske dušice…

Rejv pre doručka Morning Gloryville: Rejv pre doručka Kako su poznati proslavili Halloween Kako su poznati proslavili Noć veštica Odrasli i deca odgovaraju na jedno pitanje Ko je srećniji – odrasli ili deca? Tradicionalna ruska venčanja i fotografije Sulude fotografije sa venčanja u Rusiji · · · ·