Laguna Beach
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Sa pojavom lepog vremena, sve više se bliži i pitanje – gde otići na letovanje? Od veoma modernih do rustičnih i ležernih, predstavljamo vam listu najlepših kuća na plaži koje se nalaze na raznim stranama sveta.

1. Andhika Nugraha

Mladi i veoma strastveni arhitekta dolazi iz Indonezije, a njegova ljubav prema lepom manifestuje u svedenim oblicima i jednostavnim materijalima. Velika terasa i ogromni prozori koji prirodu pozivaju da dođe unutra – kako drugačije i zamisliti kuću na plaži.

2. Rangr Studio

Casa Kimball koja dolazi od arhitektonske grupe Rangr Studio, nalazi se u Dominikanskoj republici, a završena je 2008. godine. Ova unikatna moderna vila nudi zaista luksuzan i ekskluzivan odmor.

3. Casa Areia

Ova minimalistička kuća koja se nalazi u Portugalu u potpunosti je ogoljena, a jednostavni materijali koji su korišćeni u njenom pravljenju odabrani su da budu u skladu sa pejzažom i okolnom prirodom.

4. Cala d’Or

Arhitektonski studio iz Barselone, Flexo Arquitectura, napravio je ovu zanimljivu privatnu kuću u turističkom mestu u Španiji, a njena pozicija na padini omogućava joj prelepi pogled na obalu.

5. Wallace E. Cunningham

Fantastična kuća koju je projektovao Wallace E. Cunningham sadrži mnogobrojne sobe i kupatila, a uz to i sasvim odvojeni deo za goste, kao i prilaz na privatnu plažu. Besprekoran dizajn i lokacija čine ovo imanje pravim umetničkim delom, a njena cena trenutno iznosi oko  20 miliona dolara.

6. Dom na plaži

Iako vikendice i letnjikovci retko uspevaju da zadrže atmosferu doma, ovo zdanje je pravi primer kako se možete odmarati u kući daleko od kuće, te se u potpunosti stapa sa mirom prirode koja je okružuje.

7. Laguna Beach

Ova rezidencija ima sve: privatan dok koji izlazi na okean, neverovatno udobne sobe i više nego funkcionalnu kuhinju opremljenu najkvalitetnijim aparatima. Čak su i zidovi i podovi napravljeni od najboljih mogućih materijala, a u njoj se nalazi još i podrum za vino u kom je moguće podesiti temperatura, kao i garaža za sedam automobila.

8. Luis Bosch

Čuveni arhitekta koji se specijalizovao za projektovanje kuća autor je ovog predivnog imanja okruženog palmama, koje se nalazi u Majamiju.

9. Casa Atrevida

Luz de Piedra Arquitectos je kostarikanski studio iz kog je potekao projekat za ovu ogromnu kuću za odmor napravljenu delom od bambusa, a osmišljenu da bude otporna na zemljotrese. Prostrana građevina u stanju je da primi i do deset gostiju, a njeno zakupljivanje košta u proseku 3500 dolara nedeljno.

10. Australijska kuća na divljoj plaži

Za ljubitelje povremenog bežanja od ostatka sveta, ovo izolovano mesto stvoreno je za uživanje. Ova predivna kuća, osim bazena i velike bašte ima i svoju privatnu plažu, a budući da se nalazi tik izvan Sidneja – idealna je za odmor rokom vikenda.

Hotel Van der Valk Het Arresthuis: Od ozloglašenog zatvora do glamuroznog hotela Grand Prix Salona arhitekture 36. Salon arhitekture Casa Calvet Bajka u Barseloni: Manje poznate Gaudijeve građevine Dionisio Gonzalez Nadrealna arhitektura koja odoleva katastrofama · · · · · · ·