12424710-campus-1490016371-650-d85886708c-1490033786_cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Studiranje na nekom od ovih univerziteta je sigurno veliko zadovoljstvo. Istina je da prilikom odabira fakulteta malo ljudi razmišlja o samoj zgradi a mnogo više o onome što taj fakultet nudi. Dakle, kao i obično (ima takvih mesta na planeti još uvek) znanje je na prvom mestu! Ipak, ako uz kvalitetno znanje imate i priliku da uživate u savršenom skladu univerzitetskog kompleksa, za prave studente nema veće sreće! Pogledajte kako izgledaju najlepši univerziteti širom sveta.

1. Univerzitet Notr Dam u Indijani (SAD)

Ovaj univerzitet je rangiran u vrhu istraživačkih institucija u SAD. Prepoznatljiv je po zlatnoj kupoli na glavnoj zgradi.

2. Beri koledž u Džordžiji (SAD)

Beri koledž je povremeno otvoren za javnost, koja može da uživa u jahanju konja i šetnji velikim prostranstvom ove obrazovne institucije.

3. Univerzitet u Bolonji (Italija)

U Bolonji se nalazi najstariji univerzitet na svetu! Otvoren je 1088. godine, a budući da Italija nije preko sveta, trebalo bi da posetite ovaj grad i ovaj univerzitet.

4. Moskovski državni univezitet (Rusija)

Glavna kula Moskovskog državnog univerziteta je visoka 36 spratova. U okviru ovog univerziteta se nalaze i koncertna dvorana, pozorište, muzej i bazen.

5. Univerzitet u Glazgovu (Škotska)

Glavna zgrada univerziteta u Glazgovu je jedna od najlepših građevina u gotskom stilu u Velikoj Britaniji. Ko kaže da je u Škotskoj dobar samo viski?

6. Američki univerzitet u Kairu (Egipat)

Iako pruža mogućnost studiranja na engleskom jeziku po američkom programu, u ovaj univerzitet dolaze studenti iz svih krajeva sveta.

7. Univerzitet Čulalongkorn (Tajland)

Najcenjeniji tajlandski univerzitet je i domaćin festivala Loj Kratong, tokom kojeg se tradicionalno ispuštaju lampioni u vazduh. Taj ste prizor zasigurno nekada videli, ako ne uživo, a ono makar na Google images…

8. Flegler koledž na Floridi (SAD)

Flegler koledž obuhvata plac i kompleks zgrada koji je ranije bio luksuzni hotel Ponce de León.

9. Univerzitet u Sidneju (Australija)

U univerzitetu u Sidneju je studiralo čak 6 australijskih premijera, jer negde je domaće stvarno važno, a i diploma je na ceni!

10. Rojal Holovej univerzitet (Engleska)

Zbog svoje neizmerne lepote, Rojal Holovej univerzitet je atraktivna lokacija za snimanje filmova (Avengers: Age Of Ultron) i serija (Downton Abbey).

coverdemodejeumodi Uređenje prostora: Demode je u modi BINA - do 25.5. BINA: Dvorišta ideja ka razvoju Beograda pagecvoer Proleće je idealno vreme za uređenje trpezarije Tikkurila boje Tikkurila: Dekorativne tehnike za vaš dom · · ·