Plaćene ubice
U VAZDUHU · urban flash

Često na pomen o plaćenim ubicama pomislimo na filmove kao što je “Kum“, međutim, ova profesija ili način života daleko je od fikcije i sreće se gotovo svakodnevno u različitim svetskim metropolama. Da nije tako, glumci bi davno pokazali manje umešnosti u ekranizacijama nekih od najsurovijih predstavnika ove neverovatne profesije. Profesionalne ubice su usko povezane sa organizovanim kriminalom, što će reći da imaju dugu istoriju ponašanja koje nije u skladu sa zakonom i često su veoma ozloglašeni.

Evo desetorice koji su predstavnicima reda i zakona doneli mnogo muka, pre nego što se išta valjano moglo preduzeti protiv njih:

10. Joe Gallo

Ubica italijanskog porekla koji je radio za Profaci mafiju u Njujorku. Mnogi iz njegovog okruženja zvali su ga i „ludi Joe“ jer bi bio spreman da ubije bez razloga,a takođe je bio veoma vešt u prikrivanju. Kada se okrenuo protiv svog šefa, Josepha Profacija bio je uhapšen i osuđen na 10 godina zatvora.

9. John Scalise

Masakr na dan svetog Valentina je čuvena priča, koja ima i holivudsku verziju, o tome kako je 7 mafijaških saradnika poginulo u napadu plaćenih ubica, prerušenih u policajce. Scalise je imao jedno stakleno oko, priča se da je 14 godina, koliko je odslužio u zatvoru za njega bilo svakodnevno mučenje od strane drugih zatvorenika, i zna se da je jedno vreme radio i za Al Caponea. Kakva biografija.

8. Joseph “The Animal” Barboza

Barboza je činio da ljudi budu prestravljeni od njega, a nije bez razloga dobio i nadimak „životinja“. Nakon što je odležao nekoliko godina u zatvoru, osnovao je pljačkaški tim koji bi formirao prsten oko buduće žrtve, istovremeno radeći za porodicu Patriaca kao kontakt za plaćenog ubicu. Veruje se da je ubio 26 ljudi.

7. Frank Abbandando

Zna se da je koristio mačetu u obračunu sa jednom od njegovih poznatih žrtava – Georgeom Rudnikom, što se smatralo užasnim i veoma brutalnim ubistvom. Ubio je preko 30 ljudi, a kada je počinjao da se bavi poslom ubice radio je kao plaćenik za Abea Relesa, osuđen na doživotnu kaznu umro je 1942.

6. Harry “Pittsburgh Phil” Strauss

Uživao je da psihički muči svoje žrtve pre nego što bi im presudio, i od njegove ruke je stradalo 35 ljudi. Kada ne bi radio, nikada nije nosio pištolj, i tako je 18 puta bio hapšen, ali nikada osuđen do poslednjeg puta osuđen. Jednu od žrtava – mafijaša Puggyja ubio je koristeći isključivo nož za led i konopac.

5. Giuseppe Greco

Reč je o gangsteru italijanskog porekla koji je najviše radio kao plaćeni ubica tokom sedamdesetih. Bio je deo kriminalne grupe koja se često pominjala i kao „odred smrti“. Nakon 58. izvršenog ubistva konačno je uhvaćen. Za Grecoa nije bilo nikakve milosti, jednom prilikom je ubio oca i sina, a potom ih potopio u kiselinu kako bi se rešio njihovih tela. Skončao je od ruke bivšeg kolege iz ozloglašenog odreda.

4. Giovanni Brusca

Za gospodina Bruscu moglo bi se reći da pripada grupi modernih mafijaša italijanskog porekla, a poznato je da je voleo da kod svojih žrtava izaziva bol, kao i da je ubio preko 200 ljudi. Od mladosti je bio član mafije, bio je odgovoran za ubistvo tužioca Giovannija Falconea 1992.

3. Alexander Solonik

Ovaj ruski mafijaški strelac i ubica poznat je po dva nadimka „super ubica“ i „Saša Makedonski“, kao i činjenici da se bavi rešavanjem problema samo u najvišim krugovima ruske mafije. Njegovo poreklo je jedinstveno, zahvaljujući biološkom fenomenu može da puca iz desne ili leve ruke bez ikakve razlike, bio je deo sovjetske vojske, ali to nije sve – njegova bekstva iz zatvora toliko su neverovatna da su mnogi kriminalistički filmovi svoje priče bazirali na Solonikovim dogodovštinama. Pobegao je u Grčku gde je neko vreme bio siguran, sve dok 1997. njegovo telo nije pronađeno u Atini, ali pojedinci tvrde da je lažirao sopstvenu smrt kako bi mogao da nastavi nesmetano da živi.

2. Abe “Kid Twist” Reles

Opisivali su ga kao istinskog psihopatu, jer je neretko ubijao nedužne ljude u svom impulsivnom ludilu, ali je brutalan bivao i kada bi ubijao prema već potpisanom ugovoru. Pripadao je grupi Murder, Inc. koja je zvanično optužena za preko 1000 ubistava. Na kraju je postao policijski doušnik i veče pred suđenje bio bačen kroz prozor jednog hotela.

1. Richard “Iceman” Kuklinski

Poznat i kao „Ice Man“ zaslužio je svoj nadimak obzirom da je svoje žrtve stavljao u hladnjače ili zamrzivače kako bi zbunio istražitelje po pitanju vremena kada je nastupila smrt. Svojim komšijama izgledao je kao sasvim običan poslovni čovek, oženjen sa troje dece. No počeo je da ubija još kao tinejdžer, a razvio je i naročito pravilo po kojem nikada ne sme da ubije ženu ili dete, već samo muškarce. Gambino porodica se zaiteresovala za njega i ubrzo je počeo da ubija za njih, što je potrajalo mnogo godina. Kada je konačno osuđen i poslat u zatvor, Kuklinski je u istom umro prirodnom smrću.

Šta izbor alkoholnog pića govori o vama? Šta izbor alkoholnog pića govori o vama? 10 neobičnih načina da putujete 8 neobičnih načina da putujete Kim Džong-un Kim Džong-un: Bizarne fotografije lidera Severne Koreje Jake Roberts PSA - kampanje protiv droge Najduhovitije kampanje protiv korišćenja droge · · ·