cover
PULS GRADA · moda

Lepota i glamur nisu jeftini, naprotiv – skupi su! Dovoljno je samo da pogledate kreacije u kojima se zvezde šetaju crvenim tepihom, pa da vam bude jasno da je za njih potreban kofer pun novčanica. Ipak, verovatno niste znali da su neke od haljina koštale toliko da su se sa istim parama mogla nahraniti gladna deca Arfike, ili renovirati bolnice… Ali koga je još briga za to, sve za lepotu zar ne?!

En Hetavej u Valentino haljini – vrednost oko 102,000$

Zanosnu crvenu haljinu, u omiljenoj boji dizajnerske kuće Valentino, En je nosila 2011. godine, kada je zajedno sa kolegom Džejmsom Frankom vodila ceremoniju dodele Oskara. Da izgled bude kompletiran, doprinela je dijamantska ogrlica marke Tiffany & Co, u vrednosti od sitničavih 13 miliona dolara.

Kejt Vinslet u Valentino haljini – vrednost oko 127,000$

Ovu elegantnu i lepršavu haljinu, za Kejt je izabrala njena ćerka Mia. Mama Vinslet ju je nosila na dodeli Oskara, 2007. godine.

Šarliz Teron u Dior haljini – vrednost oko 127,000$

Na dodeli Oskara 2013. godine, Šarliz je bila prava vizija u belom. Da bi look bio kompletan, nedostajale su joj još samo diskretne Harry Winston narukvice, u vrednosti od 508,000 dolara.

Džesika Bil u Šanel haljini – vrednost oko 127,000$

Ako dobro pogledate Džesikinu haljinu, biće vam jasno da gomila prišivenih kristala na njoj nikako ne može biti jeftina.

Kejt Blanšet u Armani Prive haljini – vrednost oko 127,000$

Kejt je pre tri godine zablistala u haljini boje kože, prekrivenoj mnoštvom Swarovski kristala.

Lupita Nijango u Kelvin Klajn haljini – vrednost oko 190,000$

Ako se pitate zašto je ova naizgled jednostavna bela haljina toliko koštala, odgovor je zato što je na sebi imala 6,000 prišivenih bisera.

Kejt Blanšet u Armani Prive haljini – vrednost oko 250,000$

Evo je opet Kejt, i to opet u Armani kreaciji sa Swarovski kristalima. Ovu haljinu nosila je pre deset godina na dodeli Oskara.

Princeza Dajana u Viktor Edelštajn haljini – vrednost oko 300,000$

Plišanu haljinu, Dajana je nosila 1995. godine u poseti Beloj kući, na večeri kod predsednika Regana, a na plesu sa glumcem Džonom Travoltom. Dve godine kasnije haljina je prodata na aukciji za 127,000 dolara, a 2013. godine je opet prodata, ali za 300,000 dolara.

Nikol Kidman u Dior haljini – vrednost oko 2.5 miliona $

Navodno je glumica dobila ovaj enormni honorar kako bi nosila žutu haljinu, kreiranu od strane Džona Galijana, koji je tada radio za modnu kuću Dior.

Bela haljina Merilin Monro – vrednost oko 7 miliona $

Malo je haljina toliko poznatih kao ova koju je Merilin nosila u filmu The Seven Year Itch. Godine 2011. prodata je na aukciji u Los Anđelesu za “tričavih” 5.8 milion dolara.

disney-bags Trend iz bajke: Torbice inspirisane Diznijevim junacima cover 10 trendova koji nam dolaze sa ulica Kopenhagena pagecover Cloth&Clay: Originalna odeća i nakit domaćih dizajnera u Čumićevom sokačetu cover Najpopularnije voćke u modnom svetu · · · · · ·