cover
U VAZDUHU · tech/web

Treću godinu zaredom američki magazin Time objavljuje svoju listu najuticajnijih ljudi na internetu. Dvadeset petoro poznatih ličnosti je izabrano na osnovu njihove popularnosti na društvenim mrežama i globalnog uticaja koji ostvaruju.

Predstavljamo vam 10 osoba sa ove liste, a kompletan izbor magazina Time možete pogledati na ovoj adresi.

1. Chrissy Teigen

Jedna od najlepših žena na svetu ima skoro 20 miliona pratilaca na Instagram i Twitter društvenim mrežama. Fanovi je vole zbog njene otvorenosti i spontanosti, što se najbolje videlo kada je iskreno komentarisala svoju depresiju posle rođenja deteta.

2. Donald Trump

Svaka Donald Trumpova objava na Twitteru postaje vest. Dok je mnogima zabavno da ga gledaju kako se na ovoj socijalnoj mreži obračunava sa svima koji su ikada rekli nešto protiv njega i ubeđuje nas da je Meryl Streep precenjena, postoje i oni koje to veoma iritira i smatraju da takvo ponašanje nije baš prikladno za predsednika.

3. BTS

BTS je koreanski boj bend koji se čak 27 nedelja našao na vrhu Billboardove „Social 50“ top liste koja prati ukupnu popularnost muzičara na svim relevantnim internet platformama. Sedmorica momaka iz ove grupe su na internetu popularniji od mnogih globalnih zvezda o kojima slušamo i čitamo svakog dana.

4. Kim Kardashian

Sa gotovo 100 miliona pratilaca na Instagramu, Kim Kardashian spada u najpopularnije zvezde na internetu. U poslednje vreme je opreznija u svojim objavama na društvenim mrežama, budući da ih je prošle godine grupa kriminalaca iskoristila da sazna njenu tačnu lokaciju u Parizu pre nego što ju je opljačkala.

5. Mark Fischbach

Video klipovi Marka Fishbacha, u kojima on komentariše video igrice, do sada su na YouTube mreži pregledani čak 7 milijardi puta. Inače, magazin Forbes ga je nedavno proglasio za najuticajnijeg gejmera u svetu.

6. Huda Kattan

Huda Kattan preko svog Instagram naloga deli savete o lepoti svojim pratiocima, kojih trenutno ima malo preko 20 miliona. Velika popularnost na internetu joj je omogućila i da napravi veoma uspešnu Huda Beaty kozmetičku liniju.

7. Rihanna

Kao osoba koja je poznata po svojoj zavisnosti od društvenih mreža, Rihanna se s razlogom našla na ovoj listi. Ona prosto obožava da objavljuje nove slike i statuse, a često se dešava i da uđe u onlajn diskusije sa fanovima, ali i onima koji je ne vole.

8. Steven Pruitt (poznatiji kao Ser Amantio di Nicolao)

Za ovog momka je malo ko čuo, ali ako koristite Wikipediju, verovatno ste pročitali bar jedan članak koji je on napisao ili uredio. Procenjuje se da je Steven Pruitt direktno učestvovao u uređivanju oko 2 miliona tekstova na ovoj internet enciklopediji.

9. Cassey Ho

Sajt Blogilates ove tridesetogodišnjakinje je glavna destinacija za žene koje drže do svoje figure i zdravlja, i žele vežbanjem i zdravom hranom da ih unaprede. Samo u 2016. godini, ovaj sajt je imao neverovatnih 121 miliona pregleda.

10. Matt Drudge

Matt Drudge je vlasnik i osnivač sajta The Drudge Report, koji je omiljena internet destinacija američkih konzervativaca. Sajt funkcioniše po principu skupljanja vesti iz drugih izvora, a prepoznatljiv je po svom ogoljenom veb-dizajnu.

Skup blogera ZE(H)N plus ZE(H)N Završen susret blogera iz Nemačke i Srbije 1_Ninja_Mask_2_cover Nova dimenzija leta saksija Pametna saksija koja kućne biljke zaliva sama Samsung Roadshow track Samsung karavan u Beogradu i Novom Sadu · · ·