Muške zablude o letu
PULS GRADA · moda

Za muškarca leto je minsko polje što se odevanja tiče. Zamke potencijalnog ismevanja autfita vrebaju na svakom ćošku. Možda je vama logično da obučete nešto i naravno, pretoplo je, ko bi mislio na druge kada je temperatura podivljala, ali postoje stvari koje su takoreći zabranjene za svaku letnju sezonu. Ma koliko suludo to delovalo, neka se pravila moraju poštovati, a videćete i zašto…

Žene kažu da ih apsolutno odbijaju muškarci u nekom od sledećih komada garderobe:

1. Kada nose šorts na posao.

U teroji, zašto da ne. U praksi, sem ako nisi zaposlen u tropskom baru, apsolutno ne. Još ako šorts ima učkur ne očekuj da je osmeh bilo koje koleginice više od ismevanja.

2. Laneno odelo je dozvoljeno samo ako si profesor na zameni u Americi. Ili želiš da izgledaš tako.

3. Uske bele farmerke stoje super Italijanima. Ti samo izledaš smešno i ne postižeš nikakav morski izgled, pogotovo ne u kancelariji.

4. Ako nosiš preuzak šorts pomiri se sa tim da ćeš izgledati kao na fotografiji ispod. Pa ko se ne bi smejao, priznaj.

5. Sav si u crnom i verovatno poričeš da je došlo leto. Ono neće brže proći ako ti crninom žališ zimu, a pogledaj oko sebe, svi imaju bar neku boju na sebi. Dozvoli letu da te oraspoloži!

6. Rimljanke su super ako si devojka. Na tvojoj nozi prosto izgledaju tako dobro da završe na Fejsbuk stranici promašenih odevnih kombinacija.

7. Raskopčana košulja da se vide grudi i dlake je super ako želiš da izgledaš kao lik sa slike.

8. Glup natpis na majici je sasvim u redu ako si u pubertetu. Ginekolozi i piva su već izlizane fore, sigurno nisi nikakav FBI (Female Body Inspector) a i ovo je stvarno stara fora koja nikome više nije simpatična. Eno, onih pet devojaka što su se smejale tome, prestale su još u prošloj deceniji.

9. Papuče. Zašto, o zašto? Do prodavnice može. Inače, da li misliš da dobro izgleda kada sediš za stolom u javnosti i izuješ papuču? Nadamo se da ti nije palo na pamet da ih obuješ na posao…

10. Potkošulja poznata i kao siledžijka koja izgleda kao da se uvećala potkušulja koju ti je mama oblačila kad si bio mali ne dolazi u obzir. Na plaži može, tamo nema pravila. Grad i kancelarija ne dozvoljavaju.

I još jedan savet, dlakava leđa nisu u modi. Ni prijatna za oko. A žene to sigurno primećuju.

cover Style File: Mary-Kate i Ashley Olsen Kristen Poznate glumice protiv pravila kanskog crvenog tepiha Blanca Li Blanca Li za novu Louboutinovu kolekciju Moda Male tajne velikih majstorica stila