Grace
KULTURA · film/TV

Predstavljamo vam listu od deset najinteresantnijih i najočekivanijih filmova koji će se pojaviti na ovogodišnjem, 67. filmskom festivalu u Kanu.

1. Two Days, One Night

Novi film slavne braće Dardenne oni sami su prozvali „belgijski vestern“, a u glavnoj ulozi nalazi se sjajna Marion Cotillard.

2. Grace of Monaco

Prelepa Grace Kelly pojavljuje se u interpretaciji glamurozne Nicole Kidman, a film prati njene neodumice u vezi sa brakom i glumačkom karijerom, kao i krize kroz koje je prolazila kao Princeza od Monaka.

3. Party Girl

Novi film Sofie Coppole, u skladu sa njenim prethodnim filmom Bling Ring, ovaj put prati šezdesetogodišnju hostetsu noćnog kluba koja se impulsivno udaje za svoju regularnu mušteriju.

4. Still the Water

Novo ostvarenje japanske autorke Naomi Kawase, prethodne dobitnice Grand Prix nagrade, inspirisano je pričom njene bake o mladom paru koji nailazi na telo u vodi i smišlja šta da uradi sa njim.

5. Winter Sleep

Turski autor Nuri Bilge Ceylan svoje četiri sata dugo najnovije ostvarenje posvetio je meditativnom istraživanju teme izolacije.

6. Jimmy’s Hall

Najnoviji film proslavljenog britanskog reditelja Kena Loucha bavi se istinitom političkom pričom koja se događa u Irskoj tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka.

7. Snow in Paradise

Rediteljski debi Andrewa Hulmea, montažera koji je prethodno dugo radio sa Antonom Corbijnom, smešten je u London i prati priču o sitnom lopovu koji tuguje za svojim prijateljem preobraćenim u islamsku veroispovest.

8. Queen and Country

Najnoviji film osamdesetjednogodišnjeg Johna Boormana je zakasneli nastavak filma Hope and Glory (1987), a u ovoj ratnoj priči pojavljuju se Caleb Landry Jones, David Thewlis, Tamsin Egerton i Richard E Grant.

9. Mommy

Novi film mladog i kontraverznog kanadskog reditelja Xaviera Dolana je, kao i njegova prethodna ostvarenja, fokusiran na mušku dramu prikazanu kroz niz psiholoških igara.

10. The Wonders

Alice Rohrwacher je jedna od dva ženska reditelja čiji se filmovi nalaze u takmičarskoj selekciji, a u ovoj italijanskoj drami se pojavljuje Monica Belluci kao deo izolovane porodice čije živote nasilno prekida televizijska ekipa.

Kurir Filmska recenzija: „Kurir“ Godzila U bioskopima: „Godzila“ Loše komšije Filmska recenzija: Loše komšije Chef Pogledajte trejler za film „Chef“ · · · ·