page_cover
U VAZDUHU · svet

Možda ste znali da je Japan zemlja sumo rvača, sušija i manga stripova, ali da li ste bili upoznati sa činjenicom da se većina stanovnika ove zemlje parkira unazad? Ili da se u japanskim supermarketima mogu pronaći četvrtaste lubenice?

Prikupili smo za vas 10 ovakvih činjenica koje će vam sigurno otkriti nešto što do sada niste znali o Japanu.

Saznajte u našem tekstu šta je to što Zemlju izlazećeg Sunca čini jednom od najfascinantnijih država sveta.

1. Većina japanskih škola nema čistačice, već deca čiste učionice i hodnike kako bi pokazala svoju zahvalnost prema školi i naučila da budu produktivni članovi društva.

2. U japanskim bolnicama se služe pravi specijaliteti.

3. Šahtovi na ulicama japanskih gradova su mala umetnička dela.

4. Japanci nikada ne idu preko reda. Pogledajte samo kako su se rasporedili za ulazak u voz.

5. U nekim japanskim supermarketima se prodaju lubenice četvrtastog oblika. Ideja je da vam na taj način olakšaju njihovo stavljanje u frižider.

6. Većina Japanaca se parkira u rikverc.

7. U blizini mnogih turističkih atrakcija u Japanu postoje stalci za telefone koji vam pomažu da napravite savršenu fotografiju, a da ne tražite pomoć od slučajnih prolaznika.

8. U većini japanskih javnih toaleta postoje sedišta za bebe okačena o zid koja vam omogućavaju da na njima ostavite svog mališana kada odete da obavite nuždu.

9. Zaposleni na japanskim aerodromima imaju običaj da pristigle kofere slažu po boji.

10. Limenke u Japanu imaju ispisan naslov pića brajevom azbukom.

photo-1523847027398-d3eb27914c67 10 najsiromašnijih zemalja sveta princes-1511984912 Ovo su najpoželjnije neženje među prinčevima burka-1003353_960_720 6 zabrana za žene u Saudijskoj Arabiji koje su neverovatne rich-poor-kids-favorite-toys-around-world-dollar-street-gapminder-foundation-7-5b03cb4b8573f__880 Kako mesečni dohodak određuje omiljenu igračku dece sveta · · ·