Planet Baobab
PULS GRADA · destinacija

Autori sa poznate društvene mreže Lonely Planet, koja putnike sa svih strana sveta spaja korisnim savetima o željenim destinacijama, napravili su izbor od deset neponovljvih smeštaja širom planete.

1. Mihir Garh (Indija)

Iako izgleda kao ogroman zamak od peska koji nudi prenoćište, ovaj predivan hotel izgradilo je preko 150 zidara, majstora i zanatlija. Ovo unikatno mesto ne nudi samo luksuzne sobe i usluge, već je i beskompromisni odraz regionalnih tradicija.

2. Planet Baobab (Bocvana)

Planet Baobab pravi je primer za spoj divljine i glamura, a samim tim i jedinstveno mesto za uživanje u bazenu sa pogledom na merkate i slonove.

3. Prendiparte B&B (Italija)

Romantični smeštaj ne nudi samo sobu u ovom fenomenalnom srednjevekovnom zdanju, on nudi čitavu kulu staru 900 godina. Osim dela za stanovanje koji se nalazi na prva dva sprata, ova građevina sadrži još i bivši zatvor, a iznad njega sjajnu krovnu terasu sa pogledom na Bolonju.

4. Qasr Al Sarab (Ujedinjeni Arapski Emirati)

Ova impresivna građevina koja izranja iz pustinjskog peska po svemu deluje kao nepresušna oaza, a aktivnosti unutar nje – poput oslikavanja kanom – idealan su način da se upustite u lokalnu kulturu.

5. Cradle Mountain Lodge (Australija)

Organsko uživanje u samom srcu Tasmanije nudi predivno opremljene bungalove u kojima, između ostalog, može da  se uživa i u privatnom spoljnom đakuziju sa pogledom na šumu.

6. Free Spirit Spheres (Kanada)

Neobične sferične sobe koje podsećaju na kućice na drveću, zapravo su udobne viseće kabine sa brojim pogodnostima, a ono što je najvažnije – ovaj užitak praćen je ptičjim cvrkutom i šuškanjem veverica iz neposredne blizine.

7. Taşkonak Hotel (Turska)

Budući da je doslovno smešten u kamenu unutrašnjost brda, odsedanje u ovom hotelu je nepogrešiv način da se iskusi magična Kapadokija. Rustičnom kućnom šarmu ovog smeštaja doprinosi i činjenica da on sadrži svega deset soba.

8. Thonga Beach Lodge (Južna Afrika)

Luksuzni hotel pored plaže, koji se nalazi u Wetland Parku zaštićenom od strane UNESCO-a, zaista je mesto kakvo prvo zamislite kada se pomene odmor. Uz to, ovaj zapanjujući objekat vodi računa i o ekologiji.

9. Saugerties Lighthouse (Amerika)

Svetionik koji datira iz 1869. godine predstavlja idealnu polaznu tačku za istraživanje doline Hudson. Sredinom devedesetih, u ovoj zgradi napravljene su dve sobe za izdavanje sa unikatnim starinskim nameštajem i prozorima koji gledaju na reku.

10. The Gibbon Experience Treehouse (Laos)

Možete li da zamislite kako bi izgledalo da pijete prvu jutarnju kafu sa pogledom na džunglu, a da večernja svetlost dolazi samo od svitaca? Upravo ovako izgleda odsedanje u briljantno dizajniranim visećim kućicama.

Tromsø Tromsø – Skriveni dragulj krajnjeg severa Fabrika sladoleda Abandoned Berlin – Vodič kroz tajne zaboravljenog grada Plutajuća škola u Nigeriji nominovana za najbolji dizajn 2014. godine Plutajuća škola u Nigeriji nominovana za najbolji dizajn 2014. godine Le Mont Saint-Michel 15 fantastičnih destinacija za koje niste znali · ·