Idealni prolećni parfemi
PULS GRADA · lepota

Proleće je gotovo stiglo. Već ga možete primetiti u blagom povetarcu, stidljivom cvrkutu ptica, svetlim i prozračnim danima koji iako hladni imaju nešto od „novog buđenja“. Ovo je idealno vreme da kažete „dosta“ teškim zimskim mirisnim notama i odaberete idealnog saputnika za sva prolećna jutra i večeri!

Evo mirisnih nota, novih i laganih, takoreći idealnih za period koji nam predstoji. Ove mirisne note možete nositi od aprila do oktobra, uz izuzetak zaista toplih letnjih perioda:

1. ISSEY MIYAKE L’EAU D’ISSEY CITY BLOSSOM

Ovaj parfem želi da uhvati trenutak u godini kada nakon duge i hladne zime ugledate prvi prolećni cvet. Obiluje cvetnom i drvenastom mešavinom – ružičasti biber, limun, magnolija, frezija, mošus, podiže raspoloženje baš kao pominjani prvi prolećni cvetić.

2. TILLY ROLL-ON PERFUME BY ROSIE JANE

Dominantne su mirisne komponente gardenije i grejpfruta, ali čitav utisak koji ostavlja ovaj zaista pravi prolećni parfem jeste – nedeljno jutro na selu. Mirno, čisto, bezbrižno i sunčano, pre svega!

3. BELLA FREUD 1970 EAU DE PARFUM

Sedamdesete su ponovo u modi! Ovog proleća ćete i onako nositi haljine i suknje A kroja, teksas košulje ili duge haljine, rese, poneko će nositi i platforme sve u cilju oživljavanja jednog prošlog vremena. U tom smislu nema ničeg lošeg da u takvoj nameri odemo do kraja i kao parfem uzmemo onaj sa mirisom – majske ruže, šafrana, belog jasena i pačulija.

4. BVLGARI AQVA DIVINA

Ideja je da se dočara proleće na Mediteranu, ili nekom drugom morskom predelu, okupanom suncem. Mešavina bergamota, morske soli, crvenog đumbira, dunje i ćilibara, zajedno sa bočicom koja ima oblik bisera kod vas bi samo mogla pojačati želju ka plavim daljinama!

5. CHLOÉ LOVE STORY

Mešavina mirisa narandžinog cveta, jasmina i kedra je odlična za one koji uživaju u parfemima koji nemaju izraženu floralnu liniju, ili onih koji nisu previše slatki ili mošusni.

6. ESCADA TURQUOISE SUMMER

Ovo je parfem za one koji zaista teško ili nikako ne podnose hladnoću i sumorne zimske dane. Bogata mirisna bomba u kojoj dominiraju mirisi šumskog bobičastog voća zajedno sa svežim cvetovima biće sjajni za dame koje tokom proleća i leta nose istu mirisnu notu!

7. JO MALONE LILY OF THE VALLEY & IVY COLOGNE

Jo Malone ima kolekciju pod nazivom Rock the Ages koja uključuje i pet novih mirisnih nota inspirisanih različitim razdobljima engleske istorije. Za ovu priliku odabrali smo parfem koji navodno vraća u vreme noblesa starog Londona. Neko bi rekao da se u parfemu oseća trag bogatog vremena Marije Antoanete, ali eteričnije i đavolastije – očigledno je da se u ovu tvrdnju sami morate uveriti.

8. AERIN BEAUTY ROSE DE GRASSE PARFUM

Godinama je kolao glas da je ova kuća za proizvodnju parfema u mogućnosti da napravi samo mirise za „bake“, a onda se pojavio ovaj novi parfem i sve nas razuverio. Možda ima onih koji ne vole ružu, ali ovo i nije sasvim običan cvetić!

9. DIANA VREELAND SMASHINGLY BRILLIANT EAU DE PARFUM

Alexander Vreeland je bio inspirisan zahvaljujući svojoj baki Diani Vreeland, i njenoj ljubavi prema ostrvu Kapri, kada je napravio ovaj parfem. Mnoštvo različitih citrusnih nota zajedno sa geranijumom, bergamotom iz Kalabrija, bosiljkom i bobicama kleke, i sve je to pored morskog mirisa spakovano u neverovatnu plavu bočicu – idealno, zar ne?

10. MEMO PARIS SIWA EAU DE PARFUM

Reč je o mešavini mirisa vanile, cimeta, francuskog narcisa i mošusa. Parfem ima efekat kao da ste se vratili sa kakvog egzotičnog putovanja pa se sada sa smeškom prisećate pojedinih avantura. Pustinjska vrelina koja greje vas i one oko vas – to je idealan primer da se opiše ovaj neverovatno upečatljiv parfem.

Brada Najbolje brade na izložbi posvećenoj borbi protiv raka kože Parfimerija Sava Parfimerija Sava : Miris beogradske prošlosti Parfemi Pet manje poznatih parfema koji će vas oduševiti Šminka Najbolji kozmetički proizvodi koji su svima dostupni · ·