fotografija koja otvara tekst1_cover
PULS GRADA · auto

Ženski deo redakcije City Magazina imao je priliku da isproba novi model automobila Jeep Renegade na putu od Beograda do Ade Bojane. Evo i razloga, iz ugla dve žene koje se ne bave profesionalno testiranjem vozila, zašto je super da na put krenete baš ovim džipom kojim smo nas dve putovale.

Tekst i foto: Ana Rusanov Vraćević i Ivana Hibner

1. Ima dovoljno mesta. Dve žene se u ovaj automobil pakuju bez problema. Nije baš da smo se iseljavale iz svojih kuća, ali nije ni da smo nosile samo kupaće i peškire. Dve torbe srednje veličine, rančevi i torbe za plažu, laptopovi i grickalice za put – sve je stalo bez problema, i da smo imale više putnika s nama, i oni bi se spakovali. Što se nas tiče: veliki plus.

2. Jeep Renegade je lak za vožnju. Iako prva pomisao na džip podrazumeva veličinu i glomaznost, Renegade je kompaktan, niti mali niti veliki, taman je za nas. Sva „pomagala“ su dobrodošla na putu, a u ovom džipu ih ima napretek. U skladu s tim nismo imale problema s otvaranjem kola bez upotrebe ključa, ručnom kočnicom na dugme, senzorima za parkiranje koji ujedno odlično služe prilikom preticanja… Na sve smo se odmah navikle.

3. Tamnozelena, pastelna, to nas je oduševilo na prvi pogled. Uklapale smo se savršeno u prirodu i predele kroz koje smo prolazile. A nije ni da smo bile nezapažene. Naprotiv. Još kad se boja uklopi s italijanskim dizajnom – dobitna kombinacija.

4. Sigurnost na putu. Kako smo sele u kola, shvatile smo da sa Jeep Renegadeom možemo da se „provučemo“ kroz gradsku gužvu, obilazimo bicikliste, prestrojavamo se iz trake u traku, i uspešno savladavamo ostale gradske prepreke, pogotovo kad je parkiranje u pitanju. A na otvorenom putu – divota. U okukama je stabilan, bez problema pretičemo druga vozila, svetla se automatski prilagođavaju u tunelima (kao i količini svetlosti u toku dana). Za nas nije bilo problema. Osećale smo se veoma sigurno na putu.

5. Jeep Renegade brine o vama. On pišti na sve i svašta. Uvek vas nešto obaveštava: kad je automobi blizu vas, kad se približavate drugom automobilu previše brzo (upozorava vas da zakočite). Pišti i kad na trenutak smaknete ruke s volana. Dakle, bilo kakvo nedolično ponašanje – bićete upozoreni. Vrlo korisno, pa čak i zabavno. Među nama je dobio nadimak Veliki Brat – zato što sve zna.

6. Za njega nema prepreka. Jeep Renegade je uspešno savladavao uspone na planinskim predelima. Na Žabljaku smo ga recimo vozile po livadama, skretale s glavnog puta kad god nam se ukazala prilika. I sve smo bezbedno prošle. Travnata ili zemljana podloga za ovaj džip ne predstavlja problem, u šta smo se uverile i u Parku vetrenjača na Krnovu iznad Nikšića.

7. Vožnja i po pesku. Ne moramo da vam objašnjavamo koje carice smo bile kad smo džip izvezle na peščanu plažu kako bismo ga slikale. U tome su nam malo pomogli prijatelji kajteri u Kite Loopu i hvala im ovom prilikom. Vratile smo ga na mesto bez problema, a da nismo palile pogon na sva četiri točka i program „send“.

8. Nema nedostupnih mesta. Jeep Renegade nas je odveo i na one plaže gde se preporučuje samo dolazak brodićem. Mi smo došle kopnom. Da li je potrebno reći još nešto?

9. Jeste da smo nas dve krenule na more, što je sasvim dovoljno za dobru atmosferu, ali Jeep Renegade ima odlično ozvučenje, a što je još bitnije, krov koji se otvara. Dve žene u džipu, leto, muzika, vetar u kosi. Ne prolazite neprimećene, pogotovo kad se pridržavate svih ograničenja brzine vožnje na crnogorskom primorju, što nam je najveće prijatno iznenađenje – svi manje-više voze po propisima.

10. Za 72 sata prešle smo put od Beograda do Ade Bojane i skoro celo crnogorsko primorje, kao i put nazad. I nisu nas bolela leđa, nismo se ukočile i nismo se umorile. To je znak da je vožnja u Jeep Renegade udobna i kad ste više sati dnevno u kolima, bilo da se vozite na prednjim ili zadnjim sedištima.

cover Ford Focus N1 Specijalna ponuda Ford Focusa u N1 verziji Jeep Renegade Šta sve može da se doživi kad odmor traje samo 72 sata Jeep Renegade City Magazine i Jeep Renegade predstavljaju: Letnja avantura bez granica auto Hum Rider: Vozilo za preskakanje kolona · · · ·