Dubai(4)
PULS GRADA · deca

Čestitamo! Upravo ste dobili bebu i putovanja su nešto o čemu sigurno ne razmšljate odmah. Sigurno razmišljate da je bolje da se putuje kada dete malo odraste, kada bude samostalnije, svesnije i kada može da se seća mesta koje je posetilo.

Sigurno je da ste ako imate malu decu dovoljno umorni da biste se upustili u još jednu avanturu zvanu putovanje! JungleKids savet: nemojte čekati! Počnite sa putovanjima što pre, a pitanje je samo, kako da sve postavite i organizujete za jedan takav uspešan put. Evo i kratkih saveta kako da najviše uživate i sa lakoćom putujete sa vašim novim članom porodice:

  • Počnite malo po malo, ali kao dugoročan plan imajte nešto veliko na umu. Kraća putovanja će vam dati sigurnost pa ćete osetiti kako vaše dete reaguje na promene generalno.
  • Pre nego što počnete da planirate, uzmite u obzir uzrast vašeg deteta, njegov temperament, kako je reagovalo na prethodni put, koja su vaša očekivanja od puta koji planirate. Sve te stvari će vam umnogome olakšati naredni put i učiniti ga sigurno uspešnijim.
  • Gde ići na odmor? Prilikom odabira destinacije treba uzeti u obzir vremenske uslove. Hrana je još jedan važan faktor, a u direktnoj je vezi sa navikama u ishrani koje vaše dete već poseduje. Bezbednost i zdravstveno stanje su vrlo važni, tako da bi bilo dobro da se raspitate o ovim stvarima pre nego što odaberete gde ćete putovati.
  • Kako organizovati dane puta? Prilikom putovanja sa decom nećete moći da se krećete istom brzinom kao kada ste putovali sami i verovatno nećete moći da vidite baš sve sto ste želeli. I nemojte biti razočarani zbog toga. To dodatno vreme će i vama značiti da zastanete i osetite mesto na kom ste.
  • Koliko mesta možete posetiti tokom putovanja? Preterana pomeranja između gradova ili hotela mogu biti stresna za vašu decu u manjem uzrastu. Jer, sa svakim pomeranjem, vi se ipak ponovo navikavate na nešto novo. Budite spremni da odaberete jedno mesto koje će vam biti baza odakle krećete i vraćate se. Nešto kao zamena za dom, jer će tako i vašem detetu biti lakše da se prilagodi dnevnim aktivnostima.
  • Promenite očekivanja oko putovanja, jer, putovanja sa decom se razlikuju od onih kad smo putovali sami. U novim okolnostima, cenimo različite stvari. Samo se opustite. Deci je vazno da osete putovanja kao nešto lepo, da im bude zabavno i da dobiju pažnju i vreme svojih roditelja.
  • Pripremite decu za put. Pričajte im o putu. Zajedno učestvujte u planovima i pripremama.
  • Zašto su JungleKids putovanja sa decom dobra za roditelje? Putujući sa decom, mesta doživljavamo na način blizak dečjem i mnogo više smo upućeni na lokalnu kulturu i običaje što svakom putu daje novu dimenziju.
  • Zašto su JungleKids putovanja sa decom dobra za decu? Kroz putovanja i lična iskustva deca najbolje uče a nove situacije im pokazuju kako da se ponašaju. Najvažnije od svega jeste da nas putovanja povezuju kao porodicu.
  • Osluškujte lične potrebe ali i one želje koje izražavaju vaši najmlađi. Pratite vaš ritam i opustite se. Putujte tamo gde se vama putuje. Glavno je da ste kao porodica zajedno i da gradite vaše uspomene kojih ćete se rado sećati.
santa-school1 Upoznajte najstariju školu za Deda Mrazeve www.pineandlakes.com Radost ispod jelke – najbolji novogodišnji pokloni za decu svratiste3 Knjige za Svratište cover Praznična dekoracija koju možete da pravite sa decom · · ·