Romantične destinacije
PULS GRADA · destinacija

Na svetu postoji toliko čarobnih mesta, a u turističkoj ponudi su uvek sve sama opšta mesta. Niste zadovoljni onim što vam nude agencije, jer se od vas očekuje da se zadovoljite mestima na kojima već i vrapci znaju sve o istorijatu grada i mogućim turističkim obilascima. Želite nešto više od putovanja, a zapravo želite da se sve vreme osećate prijatno sa vašom jačom polovinom. Romantika je svima neophodna, ali to i dalje ne znači da pored Pariza ili Firence drugi gradovi nisu za zaljubljene – na protiv.

Za vas smo odabrali 10 sjajnih destinacija o kojima ste možda razmišljali, ali niste bili sigurni da postoji „raj na zemlji“ kakav vi tražite za sebe i svog čoveka. Romantične destinacije su specifična vrsta odredišta, ali to ne znači i da su nedostižna. Uverite se u to i sami…

10. Kruger nacionalni park, Južnoafrička republika

Postoji nešto iskonsko što privlači u taj daleki krajolik na granici sa Mozambikom. Ukoliko vam se čini da vam je potreban safari beg, bez TV-a, internet I drugih stvari koje bi mogle da ometaju vaš boravak tamo. A sve se da organizovati zahvaljujući odličnoj posluzi u sklopu kompleksa Singita Sweni Lodge.

9. Obala Dalmacije

Putovanje ovim krajem započnite u Dubrovniku, a ukoliko na središnjem trgu turisti nahrle, bez brige, svratite u Buza Bar, dok ne prođe stampedo, a onda nakon šetnje po starom gradu sa mnoštvom srednjovekovnih zidina provedite noć ili dve u hotelu Bellevue, pa posle toga pravac Pelješac, isprobajte vina ove oblasti obećavaju istinsku magiju i na kraju ne zaboravite da posetite Korčulu.

8. Puket na Tajlandu

Jahanje slonova, kupovina tokom kasnih večernjih časova, časovi kuvanja na tajlandski način i još mnogo drugih zabavnih stvari nudi odlazak u ovu zemlju. Za duboku meditaciju i odmor preporučuju se kompleksi hotela u blizini Kamala Beacha u sred tropske šume.

7. Belleville, Pariz

U Parizu se od nedavno “ekipa” podelila, pa je severni deo postao pravi magnet za boemski pariski šmek, kakav bi želeli da oponašaju svi oni koji ga posete. Sa pogledom na Ajfelov toranj, iz kakvog bistro, kafanice ili vinskog bara možete, zajedno sa svojim partnerom da provedete nezaboravno veče. U tom kraju nalazi se i hotel Jules & Jim (nazvan po čuvenom Trifoovom filmu), stoga vam i to toplo preporučujemo.

6. Portland, SAD

Za parove koji ne vole mnogo šetnju, ali vole dobru hranu i romantiku u vidu prohladnog i maglovitog jutra Portland je prava destinacija na istočnoj obali. Ovde se preporučuje patka ili jastog, i gde god da ih naručite nećete se pokajati. A smeštaj je udoban i nemali broj ima kamin, ali morate biti uporni u potrazi.

5. Ponta dos Ganchos, Brazil

Zahvaljujući ovogodišnjem World Cup-u mnogi su se setili Brazila kao egzotične destinacije, ali mi vam predlažemo da klasična mesta u Brazilu ostavite po strain, a da se odlučite za nešto južnije krajeve, kao što je Ponta dos Ganchos. Nalazi se na privatnom poluostrvu i graniči sa Emerald Coastom. U brazilskom odmaralištu prostire se 25 vila, koje sve do jedne gledaju u okean, te bi se slobodno moglo zaključiti da ove plaže obiluju lepotama, ali na njima nema gužvi kao u Riju.

4. Visler, Kanada

Mondensko zimovalište koje je ime dobilo po mrmotu koji živi u ovim krajevima a sporazumeva se određenom vrstom zvižduka. Kako vam se čini da se u hladnim zimskim noćima, zagrljeni, sporazumevate bez reči dok se u daljini čuje zvižduk zimskog vetra, ili je to ipak bio mrmot…

3. San Huan, Portoriko

Glavni, najvažnija luka i najstariji grad Portorika za nas se učinio kao odličan predlog za romantične duše. Za ljubitelje klasične muzike tu je Muzej Pabla Kasalsa, čuvenog katalonskog kompozitora, a za one nešto popičnije važno je znati da je ovde rođen Ricky Martin, kao i glumac Benicio del Toro. Bacardi je najpoznatija svetska kompanija koja se može posetiti i pogledati proces proizvodnje ruma, degustacija se podrazumeva.

2. Okland, Novi Zeland

Nalazi se na Severnom ostrvu Novog Zelanda i jedan je od najmnogoljudnijih gradova ove države, procenjuje se da u njemu živi jedna trećina ukupnog stanovništva. Grad je smešten na vulkanskom polju, a vulkani postoje u vidu jezera, laguna, ostrva i depresija. Ipak zap rave poznavaoce vina Okland će biti dragoceno mesto, sa hiljadama vinarija koje imaju sjajno okruženje i još bolje vino. Ovde je sniman i Hobbit, pa ako ste raspoloženi – samo napred, nećete se pokajati.

1. Palm Springs, Kalifornija

Mnogima je na pameti Frank Sinatra na pomen ovog grada u Kaliforniji. Sunce i pustinjski vazduh suv i topao, obogaćen je odličnom hranom i mnogim muzičkim festivalima koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Hotelska ponuda je raznovrsna i naravno za šta god da se odlučite biće to melem za dušu i telo.

Najlepši nacionalni parkovi 10 najlepših nacionalnih parkova Obavezne destinacije u 2015. Lonely Planet odabrao 10 najboljih destinacija za 2015. godinu Planinari u pohodu na Alpe Hiljadu planinara u pohodu na Alpe Buvlje pijace sveta Vintage & second hand: Najbolji evropski buvljaci · · ·