enhanced-28795-1454497555-9
U VAZDUHU · urban flash

Moraš voleti hipstere. Prvo su redefinisali svet mode svojim čudnim odevnim kombinacijama i ponovo učinili brade i naočare sa plastičnim okvirima respektabilnim i šik, a sada su prešli i na ugostiteljstvo, pa kafići, barovi i restorani u njihovom stilu niču kao pečurke u poslednje vreme.

Kako bi ih lakše prepoznali, predstavićemo vam 10 stvari koje možete pronaći u gotovo svakom od njih.

1. Neudobne stolice

Udobnost je precenjena. Što bi uživali zavaljeni u fotelju ili stolicu sa mekim naslonom kada možete sve vreme tokom vašeg skupog obroka da se vrpoljite na klimavim baštenskim stolicama koje su kupljene za 200 dinara na buvljaku/Kupindu.

2. Kraft pivo za koje niko nije čuo

Novi hit u gradu je služenje piva iz domaće radinosti. Pena famoznih kraft piva curi niz bradu svakog hipstera koji drži do sebe.

3. Otkrivene cevi

Hipsterski restorani se često otvaraju na lokacijama bivših skladišta, podruma i generalno neuglednih prostora. Umesto da pokušaju da nekako sakriju ružne plafone sa cevima na sve strane, vlasnici ovakvih lokala uglavnom zovu dizajnere i dekoratere da urede prostor što rustičnije, kako bi još više akcentovali opšti brlog.

4. Neugledni meni na običnom papiru

Nepregledni meniji na starom pohabanom papiru nas uvek obraduju. Ne postoji bolji osećaj od saznanja da restoran štedi i na najmanjim stvarima, dok im ti plaćaš 500 dinara za svoje omiljeno kraft pivo.

5. Vino posluženo u običnim i često štrokavim čašama

Čaše za vino su antiegalitarne i deo stare aristokratsko-buržoaske ujdurme protiv radnog naroda. Ovako posluženo vino uglavnom ide u paketu sa grickalicama iz stare konzerve

6. Konobari koji ne nose tradicionalnu uniformu

Ne znam za vas, ali ja prosto uživam da se okrećem oko sebe u restoranu ne bi li nekako pogodio ko je od prisutnih ljudi konobar koji će da mi posluži vino u štrokavoj čaši.

7. Preskupu hranu

Jeli ste lubenicu, ali da li ste jeli lubenicu u obliku srca koja košta 400 dinara?

8. Klozeti sa crnim pločicama

Ništa ne govori stil kao kombinacija belih zidova i crnih pločica u klozetu. Kad smo već kod toga, trebalo bi ceo enterijer da bude u crno-beloj kombinaciji. Kako se niko nije setio toga do sada?

9. Nasumične stare fotografije

Malo prošlosti na zidovima nikad nije škodilo. Uostalom, i stolice na kojima sedimo su isto iz 1907.

10. Stolovi koji sigurno nisu napravljeni da bi bili to

Ko nikad nije jeo sa stare pisaće mašine ili pio kafu sa klupice i dalje živi u mračnom srednjem veku ugostiteljstva.

Tim Burton i Diznijevi junaci Kako bi Diznijevi junaci izgledali da ih snima Tim Burton Najbolje reklame na Superbowl-u Super Bowl: Reklame kakve nikada niste videli Čaj koji menja boju Čaj koji menja boju 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe