cover
PULS GRADA · moda

Zbogom Londonu, Parizu, Milanu i Njujorku – nedelja mode je zavladala Kopenhagenom! Kao i kada su druge nedelje mode u pitanju, glavna pista se nalazila na ulicama grada, sa kojih su pristigle nove i sveže ideje. Kopenhagen je pokazao da se ne boji neobičnih kombinacija i jarkih boja, pa je sada pravi trenutak da ukradete neki od trendova sa pločnika glavnog grada Danske.

Jakne

Isključivo se fokusirajte na one velike, popularno rečeno oversize, jarkih boja, sa gomilom logoa na sebi. Retro je na ceni, pa neka obeležja i zakrpe budu nostalgične i korporativno orijentisane.

Džins

Teksas na teksas i dalje je u modi, pa ako niste imali hrabrosti da uparite teksas jaknu sa farmerkama, sada je došlo krajnje vreme da to konačno učinite.

Haljine

Ukoliko ste fan svečanih haljina, sada ih možete nositi i tokom dana. Dovoljno je da uz nju ukombinujete jednostavnu običnu majicu, i ležerne naočare za sunce.

Cipele

Ravne špicaste cipele su se vratile u modu, pa ih što pre izvucite iz ormana i cipelarnika. Jednobojne ili sa dezenom, biće šik za svakodnevne obaveze i jurnjavu gradom.

Torbe

Velike pletene torbe, u koje može bukvalno sve da stane, idealne su jer se na njih možete potpuno osloniti. Posebno će biti elegantne ukoliko obučete cvetnu haljinu, s obzirom da u paru predstavljaju ultimativnu letnju kombinaciju.

Tašne

Elegantnu tašnu učinite dodatno atraktivnom, tako što ćete uvezati maramu oko karike koja se nosi preko ramena.

Asesoari

Marame vežite kao traku za kosu ili u mini turban, a uz njih nosite upečatljive viseće minđuše.

Pastelne boje

Nežne pastelne boje i dalje su in, ali monotoniju razbijte sa različitim materijalima i teksturama.

Kontrasti nijansi

Za upadljivi izgled iskombinujte jednu boju u dve različitie nijanse, ili ukombinujte dve kontrastne boje.

Pink manija

Ako želite da nosite roze boju, ali ne biste da izgledate previse ženstveno, samo je transponujte u komade sportske odeće.

pagecover Cloth&Clay: Originalna odeća i nakit domaćih dizajnera u Čumićevom sokačetu cover Najpopularnije voćke u modnom svetu womens-fashion-history_cover Istorija mode u ilustracijama Strana 29_cover City letnja preporuka #24: Duša, telo i um – nova kolekcija Bojane Ugrešić · · · ·