scotland-2549450_960_720
U VAZDUHU · urban flash

Sledeće činjenice nisu od esencijalnog značaja za vaše obrazovanje, ali će vam dobro doći ako želite da impresionirate svoje prijatelje ili osobe za koje ste romantično zainteresovani. One su dovoljno interesantne da možete da ih ubacite u bilo koji razgovor, ali nisu previše opskurne tako da ih svi mogu razumeti.

Ako želite da naučite nešto novo, upoznajte se sa sledećih 10 zabavnih činjenica o našem svetu:

1. Martin Luter King je dobio trojku iz javnog govorništva kada je pohađao bogosloviju 1953. godine. Deset godina kasnije, međutim, on je u Vašingtonu održao jedan od najcitiranijih govora u istoriji (Imam san).

2. Tokom snimanja filma Troja, Bred Pit je povredio svoju ahilovu tetivu. To je interesantno zbog toga što je on u tom filmu glumio antičkogrčkog mitskog junaka Ahila kome je peta bila slaba tačka.

3. Prva kolica za bebe su napravljena sa idejom da ih vuče koza. Njih je izumeo pejzažni arhitekta Vilijam Kent davne 1733. godine.

4. Poznati kompozitor Ludvig van Betoven nikada nije naučio da množi i deli. Jednom prilikom kada je trebalo da pomnoži broj 62 brojem 50, on je samo napisao broj 62 pedeset puta jedan ispod drugog i sve ih na kraju sabrao.

5. Ajfelova kula u Parizu je leti viša za oko 15 cm. To je iz razloga jer se metal širi na visokim temperaturama.

6. Trejleri su se prvobitno prikazivali u bioskopima nakon završetka filma. Danas je, kao što već sigurno znate, obrnuto.

7. Samo dva dela tela nikada ne prestaju da rastu. To su nos i uši.

8. Mačke imaju manje prstiju na zadnjim nego na prednjim šapama. Njihove prednje šape imaju po pet prstiju, dok ih na zadnjim ima četiri.

9. Škotska ima čak 421 reč za različite snežne padavine.

10. Prve uzgajane pomorandže uopšte nisu bile narandžaste. U pitanju je bio hibrid mandarina i pomela koji je bio zelene boje.

can-chat-chatting-362 Ovi horoskopski znaci uvek znaju kada neko laže cover www.wired.com i www.goalcast.com 5 poznatih ličnosti koje će vas inspirisati da nikada ne odustanete beba Princ Hari i Megan predstavili sina, evo kako će se zvati pjimage (24) Ovo su najbolniji delovi tela za ubod pčele · ·