Interesting-Movie-Facts-cover
KULTURA · film/TV

Snimanje filmova nije uopšte lak proces. Često dolazi do tehničkih komplikacija, ali i onih vezanih za ponašanje glavnih glumaca.

Zavirite iza scene nekih od najpopularnijih holivudskih filmova svih vremena i saznajte neke detalje o njihovom nastanku sa kojima do sada možda niste bili upoznati.

Interstellar (2014)

Kako bi snimio scene u polju za svoj film Interstellar, reditelj Kristofer Nolan je bio prinuđen da zasadi kukuruz na čak 500 ari zemljišta. Zanimljivo je, međutim, da je nakon završetka filma taj kukuruz prodat po prilično dobroj ceni pa je filmski studio iz ovog posla izašao sa pozamašnim profitom.

Forrest Gump (1994)

Tom Henks se odrekao honorara za snimanje ovog filma ali je sklopio ugovor po kome u slučaju da film bude uspešan na bioskopskim blagajnama, njemu sleduje procenat profita. Ovaj rizik mu se višestruko isplatio, budući da je Forrest Gump zaradio ukupno 677 miliona dolara od prodaje ulaznica, a Henks je nakon završetka prikazivanja filma bio teži za oko 40 miliona dolara.

Dallas Buyers Club (2013)

Budžet ovog filma je bio svega 5 miliona dolara, a od toga je mizernih 250 dolara izdvojeno za odeljenje za šminku i frizure. I pored toga, šminkeri koji su radili na snimanju filma Dallas Buyers Club su za svoj trud nagrađeni Oskarom za najbolju šminku.

Rocky IV (1985)

Silvester Stalone je želeo da scene boksa u četvrtom delu sage o Rokiju Balboi izgledaju što realističnije pa je zamalio svog suparnika u ringu, glumca Dolfa Lundgrena, da ga slobodno udari jače. Izgleda da se Stalone u ovom slučaju malo precenio s obzirom na činjenicu da je zbog snage Dolfovog udarca u stomak završio na intenzivnoj nezi, gde je proveo čak četiri dana.

Gone Girl (2014)

Reditelj filma Gone Girl Dejvid Finčer je izjavio da je snimanje filma prekinuto na četiri dana zbog toga što je glavni glumac Ben Aflek odbio da nosi kačket bejzbol tima Njujurok Jenkiz. On, kao Bostonac i veliki fan gradskog tima Red Soks, nije želeo ni po koju cenu da nosi kačket njihovog velikog rivala. Na kraju je ipak napravljen kompromis pa je snimanje nastavljeno, s tim što je Ben na kraju završio sa kačketom Njujork Metsa na glavi.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Za potrebe snimanja ovog filma, kompanija Nestle je obezbedila čak 1.850 pravih čokolada.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Kako bi bila što uverljivija u ulozi u filmu Bridget Jones’s Diary, Rene Zelveger se ugojila oko 12 kilograma i odlučila je da radi mesec dana u jednoj izdavačkoj kuči. Ona je promenila ime i akcenat da ne bi bila prepoznata, ali je ipak držala sliku svog tadašnjeg dečka Džima Kerija na svom kancelarijskom stolu. Ljudi u kompaniji kojima nije otkriveno ko je u stvari njihova nova koleginica, su je zbog ovoga gledali sa čuđenjem, ali nisu ništa javno komentarisali.

The Godfather (1972)

Mačka koju Marlon Brando drži u svom krilu u čuvenoj prvoj sceni filma The Godfather uopšte nije bila u scenariju. Naime, u pitanju je bila mačka lutalica koju je režiser filma Frensis Ford Kopola pronašao na snimanju. Odluka da ona bude uključena u scenu je doneta u poslednjem momentu.

The Devil Wears Prada (2006)

Prvog dana snimanja filma The Devil Wears Prada, Meril Strip je rekla sledeće svojoj koleginici En Hetevej: „Mislim da si savršena za ovu ulogu. Toliko sam srećna što ćemo raditi zajedno“. Nakon toga je napravila kratku pauzu i dodala: „Ovo je poslednja lepa stvar koju ću ti reći do kraja snimanja filma.“

The Wolf of Wall Street (2013)

Umesto kokaina, u scenama u kojima je prikazivano šmrkanje ovog narkotika, Leonardo DiKaprio i Džona Hil su u svoje nozdrve unosili izmrvljene tablete vitamina B. Džonin organizam nije dobro reagovao na ovo pa je poznati glumac dobio bronhitis i morao je da bude hospitalizovan.

Grinc Benedikt Kamberbeč je Grinč u novom trejleru za animirani film TERROR_101_SG_0002 Potvrđeno snimanje druge sezone serije „The Terror“ jack-ryan-header-3 Novi tip terorizma u seriji „Džek Rajan“ Publika na FILMSTREETu „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ otvara osmu sezonu FILMSTREET-a · ·