halloween-2893710_960_720
U VAZDUHU · urban flash

U mitologiji se veštice smatraju bićima koja poseduju natprirodne i magijske moći, a najčešće su predstavljane kako lete na metli. Čest pratilac veštice u bajkama je i crna mačka ili vrana.

U prošlosti, mnoge osobe su optuživane da se bave veštičarenjem i pod takvim optužbama bivale su progonjene i ubijane. U većini slučajeva to su bile žene, a jedna od najčuvenijih i najsurovijih kazni bila je spaljivanje veštice na lomači. Iako, veštice zamišljamo kako lete na metli i kuvaju u velikom loncu magični napitak, niko nikada nije primetio da njihova magija dolazi i u dobrim oblicima, a vešticama se obično smatraju izuzetne žene koje imaju sposobnost da izleče dušu. Pročitajte sledeće znakove i saznajte da li ste baš vi dobra veštica?

Ako ćutiš kada je neko boslestan?

Veštice su veoma intuitivne i u kontaktu su sa emocijama. Imaju urođenu sposobnost da shvate kada je neko bolestan. Njihova prva pomisao je da im pomognu. Ako često osećate bol drugih, možda imate osobine dobrih veštica.

Da li volite životinje i da li one vole vas?

Ako imate kućne ljubimce i oni vam uzvraćaju ljubav to je dobar znak. Veštice su u intimnom odnosu sa prirodom, a životinje su mila stvorenja sa kojima imaju najprisniji odnos.

Jaki ste u teškim situacijama

Kada se nađete u neprijatnim i stresnim situacijama, da li imate veru u sebe, borite se ili odustajete? Veštice su moćna bića koja se bore sa dostojanstvom i neverovatnom hrabrošću.

Želite da pomognete

Kada pomažete nekome kome je pomoć potrebna, to vas čini ispunjenim i stvara vam osmeh na licu od zadovoljstva. Nesebičnost i ljudska toplina su jedna od najmoćnijih karakteristika veštica.

Da li možete da se stavite u tuđu kožu? 

Da li ste empatični? Da li možete da se postavite u položaj nekog drugog i da to razumete? Da li sudite o drugima ili ih samo slušate? Ako razumete i prihvatite druge, onda imate pravi duh veštice.

Koliko često drugi dele svoja osećanja sa vama?

Često se dogodi da vam se ljudi poveravaju kada im je teško. Veštice imaju sposobnost da privuku slomljena srca i izleče ih.

Da li mislite za sebe da ste dobar lider i da umete da posavetujete?

Da li često savetujete ljude u teškim trenucima i da li dajete sve od sebe kako bi se osobe u vašem okruženju osećale sigurno i srećno? Veštice su pune pametnih i dobrih saveta i imaju moć da ih pruže u pravom trenutku.

Da li se često osećate ranjivim?

Da li mislite da je vaše srce slomljeno mnogo puta? Veštice mogu biti jake, ali su takođe veoma osetljive i emotivne.

Bolje reći grubu istinu nego lukavu laž?

Veštica nikad ne laže. Budite grubi ili prijateljski – uvek govorite istinu. Ako ste takve, vi ste osoba koja bi radije povredila nekoga govoreći mu/joj istinu nego laž, a to svakako ukazuje da biste mogli biti veštica. Ili možda samo dobar prijatelj!

pagecover Obratite pažnju na pozadine ovih fotografija ikea-founder-ingvar-kamprad-koko-ng-1-1000x500 Ingvar Kampard: Činjenice koje niste znali o preminulom vlasniku „Ikee” www.meleciaathome.com Kako da ostanete fokusirani ako radite od kuće photo-1456406644174-8ddd4cd52a06_cover 6 načina da preživimo naporan dan kada nam se spava · · ·