Etno škrabanje
PULS GRADA · dizajn

Šta se dobije kada spojite moderno i tradicionalno i pokušate da iskoristite znanje i veštine korišćene za stare zanate kako biste stvorili nešto sasvim drugačije? Tokom februara smo imali priliku da vidimo detalje pilot projekta i radionice „Etno škrabanje“ koja predstavlja spoj modernog i tradicionalnog.

Na jednoj strani tu je mladi brend Škrabac, dok je partner u projektu Udruženje Moja kreativna kuća iz Kikinde, uz podršku Terra Panonice iz Mokrina. Ideja da se spoje stari zanati sa modernim ilustracijama, realizovana je na šestodnevnoj radionici, u okviru koje je proizvedeno 10 odevnih i 8 dekorativnih predmeta, i to tehnikama veza, štrikanja i heklanja. Dizajn samih predmeta je ono po čemu se oni izdvajaju od drugih.

Kreativna i humana radionicaOtvori galeriju

Džemperi, kao i jastuci na sebi imaju šaljive motive, koji su karakteristični za brend Škrabac. Sve proizvode će pratiti i zanimljivo pakovanje, i trenutna ideja jeste da u radionici učestvuje 12 žena koje će se baviti izradom. Proizvod radionice je 10 džempera, 5 jastuka i 3 lutka-jastuka. Pilot radionica je samo početak onoga što Škrabac i Moja kreatvna kuća pripremaju. Nakon završene radionice, planirana je izložba-promocija, kao i dogovori o daljoj saradnji, jer je cilj samog projekta promocija starih zanata i zapošljavanje žena. Inspirativno, kreativno i humano.

Konstantin Grčić Renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić na Mikser Festivalu 2015. Umetnost od novca Mračna strana evra Mapa kao medij Mapa kao medij Kako se pravi Dior torba Kako se pravi Dior torba