naslovna
U VAZDUHU · flešbek

British Airways, najveća avio-kompanija Ujedinjenog Kraljevstva, objavila je jednu zanimljivu knjigu u kojoj se nalazi više od 200 postera iz sveta vazduhoplovstva. U pitanju je poduhvat Pola Džarvisa, dugogodišnjeg zaposlenog ove kompanije, koji je nalažost preminuo pre objavljivanja knjige.

On je u ovoj kompaniji radio čak 52 godine na raznim pozicijama, uključujući volontiranje na poziciji kustosa njihovog muzeja. U okviru toga je na sebe preuzeo i zadatak da sakupi vazduhoplovne postere u jednoj arhivi, kao spomenik zlatnom dobu avio-prevoza. Njegova predanost ovoj kompaniji nagrađena je tako što je jedan avion poneo njegovo ime. Pravi ljubitelji avijacije neće se pokajati ukoliko poruče ovu knjigu od 192 strane, a za sve vas donosimo izbor nekih od najinteresantnijih zastupljenih plakata.

Retrospektiva vazduhoplovnih posteraOtvori galeriju
collage Televizijske heroine koje su nas naučile da su čuda moguća egyptian-princess-bathing2 Kratka istorija tuširanja 569617-gettyimages-2667802 Koje su bile jutarnje navike najuspešnijih ljudi? 5c362432bd7730597e18f0e2-12001 Ono kada naučna fantastika predvidi budućnost · · ·