Najlepši bazeni na svetu
PULS GRADA · destinacija

Na ovoj listi moguće je naći bazene na najneverovatnijim mestima u sklopu vila i hotela, ali zajednička stvar koja je pomogla da se za njih odlučimo jeste što su njihove pozicije, veličina i pogled toliko nesvakidašnji i ekskluzivni, da su oni pobednici u nekoliko kategorija – arhitektura, dizajn, ideja…. Pravi šampioni hedonizma.

Ukoliko vam je potreban istinski odmor, a vaše mogućnosti i želje odavno su prevazišle guranje na plaži sa mnogobrojnim turistima, možda je vreme da utočište pronađete među ovim „lepotanima“. Obzirom da su sva čula željna fotografija lepih destinacija, ovaj mali defile može da počne…

Alila Vile, Bali

Nalazi se na litici 100 metara iznad Indijskog okeana, tako da o pogledu sa prozora apartmana, ili dok plivate ne može da se govori, to je neophodno doživeti.

Amangani, Vajoming

U neposrednoj blizini nalazi se Jeloustoun, nacionalni park, a bazen tokom godine prilično je usamljen, osim što ponekad zimi svraćaju skijaši. Bazen je okružen planinama, što čitav prizor čini dodatno nestvarnim.

Amangiri Resort, Juta

Kažu da ovakav prirodno stvoren pejzaž nije lako ponoviti u veštačkim uslovima, i verovatno je tako. Rizort, odnosno najveći deo hotelskog kompleksa nalazi se u pustinjsko-kanjonskom okruženju, ali je zato bazen uspešno ugrađen u čitavu ideju, kao kontrast – ko jednom vidi, nikad ne zaboravlja.

Bill & Coo, Mikonos

Na Mikonosu, pa i u dobrom delu Grčke ne štedi se na izgradnji bazena sa gotovo dramatičnim pogledom na more ili nekim drugim primamljivim pejzažom, no ipak, ovaj u sklopu apartmana Bill & Coo zahvaljujući noćnim svetlima i marokanskom stilu svakako je prvi među najboljima.

Grand Hotel Central, Barselona

Kada je reč o bazenima na krovovima zgrada, bolji od ovoga u Barseloni teško da ćete naći. Okrenut prema svim ključnim znamenitostima grada, plivajte ujutro i uveče, a dan posvetite obilascima kulturnih znamenitosti.

Viseće bašte u Ubud Resortu, Bali

Namenjeno onima koji se ne plaše visine, a istovremeno vole da plivaju. U središtu Balija, a naročito Ubudu, popularne su viseće bašte – izgledaju divno, a između cveća i neobičnih biljaka postoji i dovoljan broj bazena za istinski hrabre plivače.

Jumeirah Dhevanafushi, Maldivi

Ovaj bazen i bar koji ga okružuje stvoren je da zadovolji čak i najneverovatnije prohteve posetilaca luksuznog hotela. U toku dana iz bazena imate pogled na beskrajni okean, a tokom večeri za vaš ugođaj su se pobrinuli LED ekrani, uz mogućnost da se na kratko otisnete u takozvanim „okeanskim biserima“ i noć provedete sa voljenim bićem okruženi beskrajnim plavetnilom.

Rahimoana, Novi Zeland

U hotelskom kompleksu Eagles nest nalazi se ovaj predivan bazen. Nagradu za najbolji je već osvojio pre nekoliko godina, a kako i ne bi kada je dug 25 metara, i svojom dužinom prati horizont posmatrača, uključujući mnoštvo obližnjih ostrvaca, koja okružuju Severno ostrvo.

Saruni Samburu, Kenija

Luksuzni safari kamp u čijoj se blizini nalazi i poznati Samburu nacionalni rezervat, za sve one koji vole divlju prirodu.

The Berkley, London

Još jedan čarobni predstavnik potkategorije bazen na krovu, ovoga puta u Londonu. Nema potrebe da pominjemo ekskluzivan meni, ili usluge koje možete dobiti u spa centru koji se nalazi u sklopu hotela. Jedina stvar koju bi možda trebalo napomenuti, London nije grad u kojem svaki hotel ima privilegiju da bazenom zaposedne krov – trebalo bi proveriti zašto je Berkley baš taj!

W, Hong Kong

Nalazi se na 76. spratu i spada među najviše postavljene bazene na svetu. Iz bazena možete uživati u pogledu na luku Victoria, dok oni nešto plašljiviji mogu da posmatraju fantastične mozaike sa suprotne strane bazena.

Najlepše terase na svetu Najbolje terase na svetu Bergamo Bergamo – najlepši zaboravljeni grad Italije Art hotel Andaz u Amsterdamu Najlepši evropski art hoteli Cagliari Predlog za letnji odmor: Sicilija/Sardinija · · · · ·