Big Bang
U VAZDUHU · urban flash

David Christian, profesor sa australijskog Univerziteta Macquarie, održao je na TED konferenciji 2011. godine govor u kom za neverovatno kratko vreme objašnjava istoriju sveta, počevši od Velikog praska pa do danas.

Kao istoričar koji je formalno obrazovan za rusko područje, Christian je osamdesetih počeo da se bavi i takozvanom Velikom istorijom (Big History), metadisciplinom koja proučava ogroman vremenski period koristeći znanja iz oblasti prirodnih i društvenih nauka. Christianovo predavanje pod nazivom Big History: The Big Bang, Life on Earth, and the Rise of Humanity preraslo je u onlajn inicijativu da se srednjoškolcima približi ideja o Velikoj istoriji, a primetio ga je i podržao čuveni Bill Gates. Ispod pogledajte kako je David Christian uspeo da smesti ljudsku istoriju u širi kontekst, i to sve u manje od dvadeset minuta.

South Park 10 stvari koje niste znali o South Parku Kids Oscars Deca glume scene iz filmova nominovanih za Oskara Lean In Foto-projekat Lean In: Devojke i žene koje vladaju svetom Fejsbuk kampanja Fejsbuk aplikacija protiv raka dojke · ·