tourist_and_traveler1
PULS GRADA · destinacija

Da li ste se ikada pitali koja je razlika između turiste i putnika? Putna kompanija Holidify, koja organizuje ture po Indiji, pokušala je serijom vickastih ilustracija da definiše glavne odlike ova dva tipa ponašanja na putovanjima. Čini se da turisti preferiraju komoditet, obilazak znamenitosti i besomučno pravljenje selfija, dok pravi putnici putuju bez previše prtljaga, stopiraju, spavaju gde stignu i često su usamljeni buntovnici, obično bez specijalnog povoda.

Svi volimo putovanja. No, svako uživa na različite načine. Nekome je cilj da istražuje, nekome da uživa i upija duh grada, a neko pak voli divljinu i testiranje sopstvenih granica. Činjenica je da se turisti uglavnom lako prepoznaju tako što fotografišu sve živo i zveraju na sve strane, dok istinske putnike krasi jedan drugačiji duh. U galeriji pogledajte kreativne ilustracije koje će vas nasmejati, a onda zaključite kojoj kategoriji vi pripadate.

Turista naspram putnikaOtvori galeriju
north-sentinel-island-untouched-modern-civilization-people-7 Severni Sentinel: Ozloglašeno ostrvo na koje ljudska noga ne sme da kroči giammarco-boscaro-380903-unsplash-1524475200 Evropski gradovi: Tragom pisaca klasike (I deo) chefchaouen-2302230_1280 Šefšauen: 5 razloga zašto treba posetiti Plavi grad u Maroku SmarjeskeToplice-01 Slovenija: Princeza banjskog odmora · · ·