14 života jedne žene
KULTURA · art

Šta biste voleli da budete, da možete da birate? Da li biste svoj život uredili drugačije nego što je on već osmišljen, samo su neke od tema kojima se bavila umetnica Dita Pepe, tokom višegodišnjeg rada koji na zanimljiv način ispituje pojam identiteta, pola i ljudskih izbora.

Na samom kraju 20. veka, Pepeova je započela projekat (Autoportreti sa ženama) kao način proučavanja identiteta, na čiji razvoj veliki uticaj ima okruženje. Ona je u početku fotografisala sebe sa prijateljima i porodicom, često su na tim radovima i njene ćerke, ali potom je odlučila da svoj rad proširi.

Nova serija fotografija postavlja Ditu u okruženje potpunih neznanaca, iz različitih zemalja, u čije živote se ona vešto inkorporira. Kao da ostvaruje san mnogih žena, koje bi se okušale u različitim ulogama, pa makar i na jedan dan, pogledajte kako Dita vidi ženu i njeno okruženje.

14 života jedne ženeOtvori galeriju
Happy Meal iz snova Kultni filmski hitovi dobili svoj Happy meal Pietro Sedda Pietro Sedda – tattoo majstor nadrealističkih težnji Mihailo Petrov Mihailo Petrov: Izložba „Prostori i promene“ Antikliše - Indija kamioni Antikliše: Kamioni koji govore 1000 reči · · ·