Destinacije i bajke
PULS GRADA · destinacija

Predivni svetovi iz dugometražnih crtanih filmova Walta Disneyja samo su delimično izmišljeni, a ukoliko se ne biste sa nama složili, možda je vreme da se upoznate sa realnim lokalitetima sveta koji su pomogli da se stvore i izmaštaju predeli iz popularnih filmskih bajki. Možda ste na nekim od ovih mesta i bili, jer ona nisu strogo čuvana tajna, već poznata turistička mesta, na kojima se fotografiše mnogo ljudi, a neki od njih zasigurno su i ljubitelji filmova Walta Disneyja.

Možda ne možete uvek da od svog života napravite bajku, ali ponekad možete da posetite mesta koja su na neobičan način postala deo izmišljenog sveta. Na fotografijama koje ćete videti u našoj galeriji, uporedili smo neke od scena mesta, gradova i zamkova iz Disneyjevih filmova sa mestima koja zaista postoje širom sveta.

Kako se u crtanim klasicima prikazuju tradicionalne bajke, manje ili više prerađene zapravo uopšte ne čudi što određena konkretna mesta iz realnosti imaju značajnu ulogu na filmskom platnu.

"Aladdin"Otvori galeriju
Kinesko selo iz bajke Kinesko selo za dugokose Mesta depresivnih imena Mesta sa najdepresivnijim imenima koja će vas nasmejati Yangshuo, Xingping, Guangxi oblast Kina: Neverovatne fotografije prirodnih lepota Klovn motel Motel u znaku klovnova i zašto ih se plašimo? · · · · ·