Samantha Everton - kuća fotografija
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Centar Melburna je ovih dana mesto koje zauzima veliku pažnju u medijima, i to zbog jedne naročite građevine. Kao što kažu pr tekstovi koji promovišu „2 Girls Building“ svoj biste život trebalo da shvatite kao umetničko delo, i to veoma moderno, a ova zgrada potvrđuje da se sve može posmatrati kao umetnost. Iako je ovde reč o galeriji čiji su spoljašnji zidovi umesto fasadnom bojom obloženi fotografijama velikog formata, ovaj vid arhitekture pokazuje šta bismo sve mogli da očekujemo u bliskoj budućnosti na planu eksterijera.

Kombinacijom fotografije, arhitekture i umetnosti ova zgrada je istovremeno i građevinski objekat i neverovatno maštovita instalacija. Umesto fasade ona na zidovima ima čuvene fotografije i detalje iz poznatih umetničkih radova, među kojima je svakako prva Samantha Everton.

Ovakva zgrada otvara dijalog o savremenoj umetnosti, naročito u odnosu prema arhitekturi, onda kada obe strane u dijalogu imaju šta da pokažu. Ovakva fasada je za sada jedinstveni ponos Melburna, ali je verovatno da će ideja poput ove inspirisati mnoge druge arhitekte i građevinske inžinjere da u drugim gradovima i na drugim kontinentima učine slične stvari.

"2 Girls Building" - neobična građevina osvanula u MelburnuOtvori galeriju
Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Dizajn i moderno uređenje 7 načina da vaš stan postane šik malbaie-viii-residence-la-grange-mu-architecture-1cover-1000x500 10 modernih kuća inspirisanih štalama i ambarima Airbnb Inc. stan Skakaonica nad Oslom pretvorena u penthaus ·