1-1VlEIWhT_tG4mYYiuqjYmQ_cover
U VAZDUHU · urban flash

Satirične mape predrasuda su već neko vreme pravi hit na internetu. Njihov glavni autor, grafički dizajner i humorista Yanko Tsvetkov, pripremio je još jednu seriju smešnih mapa, ovog puta Evrope. Njih je moguće pronaći u njegovoj kolekciji mapa „Atlas of Prejudice: The Complete Stereotype Map Collection“.

U prvoj seriji mapa između ostalog možemo da vidimo podelu Evrope na sunčanu i hladnu, Evropu maslinovog ulja i Evropu butera, Evropu paradajza i Evropu krompira..Čini se ipak, da je najveća podela između pivopija, Mediteranaca koji piju vino i zemalja na istoku koje ne mogu bez votke.

Vredni sever i lenji jug je stari stereotip koji je ovde dobio svoju ilustraciju. Sem što manje radimo, mi južnjaci imamo i bolju hrana, pa vi vidite ko se tu više ovajdio. Bogatstvo je, s druge strane, podeljeno na istok i zapad, gde je zapad bogatiji.

Najsmešnija je ipak podela između Evropljana koji zovu vodoinstalatere i onih koji umeju sami da poprave sudoperu. Oduvek mi je bila misterija zašto bi neko plaćao majstore kad može i sam da se muči satima i ne uradi ništa (ali isto tako popije vinjak).

cover44 Mačke kao nezvani gosti na slikama couples-retreat-1920-1000x500 Ako radite ovih 5 stvari, vi ste problem u vezi Monaco Royal Wedding - Jean Michel Jarre Live In Concert Pet prognoza za 21. vek prijatelji Zašto često otkazujemo druženja? · · · · ·