review-12
KULTURA · film/TV

Britanski filmski magazin Empire je napravio svoju listu najboljih filmova ove godine. Pogledajte da li su vaši favoriti među njima i recite nam koji su ovogodišnji filmovi po vama nepravedno zapostavljeni.

Pregledom liste primećuje se žanrovska raznolikost filmova, pa su tako zastupljene drame, horori, akcioni filmovi, naučnofantastični filmovi, ali i par animiranih filmova.

Pogledajte prvo detaljnu listu od 10 najboljih filmova (sa trejlerima), a na kraju teksta se nalazi i ostatak liste od 20. do 11. mesta:

10. A Most Violent Year

Jedan od najbolji trilera godine delo je J. C. Chandora, režisera takođe veoma zanimljivih filmova Margin Call i All Is Lost.

9. Carol

Carol je adaptacija romana The Price of Salt Patricije Highsmith. U glavnim ulogama se nalaze Rooney Mara i Cate Blanchett.

8. It Follows

It Follows je jedan od najzanimljivijih horor filmova u poslednjih nekoliko godina.

7. The Martian

Priča o astronautu koji je igrom slučaja ostao na Marsu nakon oluje koja je naterala ostatak njegove ekspedicije da napusti planetu, je bila veliki bioskopski hit ove godine.

6. Steve Jobs

Novi biografski film o pokojnom tehnološkom mogulu Apple brenda Steveu Jobsu kritika je ocenila kao dosta bolji od prethodnog pokušaja prikazivanja njegovog života, filma Jobs.

5. Sicario

Sicario je akcioni triler koji se bavi policijskom borbom protiv narko kartela na granici SAD i Meksika. Benicio del Toro se nalazi u glavnoj ulozi.

4. Ex Machina

Ex Machina je dokaz da filmovi naučne fantastike ne moraju da budu skupi i puni spektakularne akcije da bi ostvarili uspeh. Alex Garlandov režiserski prvenac je jedan od najinteligentnijih filmova godine.

3. Inside Out

Pixarov originalni animirani film Inside Out je obradovao decu širom sveta, ali i njihove roditelje.

2. Whiplash

Ko bi rekao da bi film o učenju sviranja bubnja mogao da bude ovoliko dramatičan.

1. Mad Max: Fury Road

Najprijatnije iznenađenje i ujedno najbolji film godine je novo ostvarenje iz filmske sage o Pobesnelom Maksu. Režiser George Miller je napravio beskompromisni akcioni spektakl koji je fascinantan u svakom pogledu.

Kristen Stewart  kao Coco Chanel Pogledajte Kristen Stewart kao Coco Chanel u novom filmu „Once and Forever“ Macbeth 2015. Sezona filmskih nagrada: Ovo su mogući pobednici Džobs, Most špijuna Kad legende režiraju: „Stiv Džobs“ i „Most špijuna“ "Pariz, volim te" 10 najboljih omnibus filmova ·