collage
PULS GRADA · lepota

Iako poznate dame tvrde da im je kosa prirodno lepa, te da se ne trude previše oko svoje frizure, istina je da im ne verujemo previše. Ipak, zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, nikada nije bilo lakše otkriti brojne stilske cake i trikove, pa tako i one koji se odnose na kosu i moderne frizure.

U nastavku vam otkrivamo 3 frizure koje možete napraviti dok spavate, tako da, kada se probudite, i vi možete postatviti sliku  sa čuvenim heštegom #iwokeuplikethis.

Neuredni uvojci

Nakon pranja kose, višak vode nežno utapkajte peškirom, a zatim napravite pletenicu. Jedina razlika u odnosu na običnu pletenicu je ta što treba da je pletete malo labavije nego inače. Kada završite sa pletenjem, kraj labavo vežite gumicom. Ujutru, kada se probudite, samo prstima raspletite pletenicu, pa je difuzerom dodatno prosušite kako biste bili sigurni da vam je kosa potpuno suva.

Bujne lokne

Mokru kosu utapkajte peškirom, kako biste eliminisali višak vode. Ukoliko vam je kosa gusta, razdelite je u dva, tri pramena, a ukoliko je tanka, ne morate je deliti. Nakon nanošenja kreme za stilizaciju i češljanja kose, ispletite od svakog pramena po jednu kiku, što čvršće možete, pa ih pričvrstite elastičnom gumicom. Ujutru kada se probudite, skinite gumice i raspletite kike, te prstima razbarušite kosu i stilizujte frizuru. Za bolju teksturu, odmah nakon pranja kose, nanesite sprej od morske soli.

Sitne kovrdže

Nakon pranja kose i uklanjanja viška vode, na kosu nanesite neispirajući balzam u obliku spreja. Nakon toga, krenite da pravite punđu tako što ćete najpre celu kosu skupiti u jedan pramen, a zatim ga uvrtati idući postepeno od potiljka, na dole, sve do kraja. Kada ste dobili pramen koji liči na kanap, čvrsto ga uvijte tako da dobijete izgled puža. U zavisnosti od toga gde želite da vam krenu kovrdže, prilagodite poziciju punđe. Ukoliko želite da vam kovrdže budu samo pri dnu, pričvrstite punđu u predelu vrata, dok ukoliko želite da krenu malo ranije, punđu pričvrstite na potiljku. Vodite računa da punđu pričvrstite pažljivo, kako ne biste oštetili elastičnu gumicu kojom ste vezali rep. Ovoj frizuri je potrebno dosta vremena da bi se osušila, tako da, budite strpljivi.

Mesmerie oglas 200x270cm-1 VACUSLIM 48: Rešite se i kilograma i celulita cover Hvala kozmetika: Biti jedno s prirodom photo-1487412912498-0447578fcca8 Kako da vam šminka traje ceo dan PR - Jun - Q -1 KOOZMETIK: Kompakt šampon Q · · · · · ·