3 načina da
U VAZDUHU · urban flash

Oktobar je mesec raskošnih boja, divne prirode, kuvanog vina i romantike… On je idealan za uživanje u šetnji, mirisnim specijalitetima i omiljenim filmovima, ali i za poboljšanje odnosa među partnerima.

Nakon odmora i letnjih avantura, jesen je idealan trenutak da se više posvetite sebi i svom partneru. U nastavku otkrijte koji su to načini koji vam mogu pomoći da učvrstite vaš odnos i otkrijete nove čari svoje veze.

1) Otvoreno porazgovarajte sa partnerom

Bez obzira na to koliko ste dugo u vezi ili braku, nije loše povremeno popričati sa partnerom o tome kako se trenutno osećate. Postoji mnogo načina na koje možete otkriti u kakvoj je fazi vaša veza, a jedan od najdelotvornijih je da tokom trideset minuta isključite telefone i druge uređaje koji vam odvlače pažnju i jednostavno razgovarajte sa partnerom. Budite iskreni i recite kako vidite vašu budućnost, koji su vam ciljevi, kako nameravate da pristupite nekom izazovu sa kojim se trenutno suočavate… Ovakav razgovor prijaće i vama i vašoj vezi, a nakon što dođete do izvesnih zaključaka i eventualnog plana za naredni period, nagradite sebe nekom zabavnom aktivnošću.

2) Pokažite nežnost

Možda ste vremenom prestali da se držite za ruke dok šetate, ili je počeo da izostaje poljubac nakon povratka sa posla… Kraći dani i tmurnije vreme sjajan su povod da provodite više vremena sa partnerom i budete nežniji prema njemu. Bračni terapeuti ističu da svaki fizički kontakt, čak i ukoliko nije seksualne prirode, blagotvorno utiče na međusobni odnos dvoje ljudi. Takvi parovi imaju bolju komunikaciju i zadovoljniji su svojom vezom od onih koji ne praktikuju ovaj savet. Kako biste postigli što bolji efekat, igrajte se sa partnerom, mazite ga i dodirujte na raznim mestima kako biste otkrili šta je to što mu najviše prija. Nakon 5 do 10 minuta zamenite uloge, a potom popričajte o ovom iskustvu.

3) Gledajte filmove zajedno

Iako većina parova praktikuje ovaj ritual čisto kao vid razonode, postoji način kako možete poboljšati dejstvo ove aktivnosti i iz ovog iskustva izvući maksimum. Naime, jedna nedavna studija je pokazala da ukoliko nakon završetka filma pola sata pričate sa partnerom na temu romantičnog odnosa glavnih likova, to može vrlo povoljno uticati na vaš odnos. Rezultati studije su pokazali da se broj razvoda duplo smanjio kod ispitanika koji su primenjivali ovu metodu. Objašnjenje leži u činjenici da time što su razgovarali o junacima iz filma, oni su ujedno radili i na svom odnosu, što je dovelo do njegovog poboljšanja, odnosno odustajanja od razvoda.


photo-1471377375227-29eb574e942b 5 životnih istina koje svaki muškarac mora da prihvati guyliner-02-gq-3oct18_b Kako da imate odličan telefonski seks page-bezobrazne Slike koje otkrivaju da li imate pokvarenu maštu cover www.popsugar.com Najzabavniji kostimi za „Noć veštica“ · · · ·