travel-1749508_960_720
U VAZDUHU · trend

Davno su prošla vremena kada bi vas, poput Bridžit Džouns, sažaljevali na pomen toga da putujete sami, ako ste žena u 30-tim. Na svu sreću, situacija se drastično promenila, te danas vidimo brojne mlade dame koje stupaju u ludu avanturu istraživanja planete u najboljem društvu – sa sobom.

Ukoliko i dalje niste sigurni zašto bi bilo dobro da se upustite u ovu solo avanturu, u nastavku pročitajte zašto je baš sada pravo vreme da učinite tako nešto.

Planiranje je jednostavnije

Kada putujete u društvu, organizacija puta može biti vrlo stresna i iscrpljujuća. Treba pronaći adekvatan smeštaj, pomiriti sve želje i, najvažnije, uklopiti se u budžet. No, kada putujete solo, vi ste za kormilom. Vi odlučujete kada, gde i kako, i ne postoji niko drugi čije mišljenje takođe treba da uvažite. Zvuči prilično rasterećujuće, zar ne?

Vi birate pravila

Najbolja stvar u vezi sa solo putovanjem je to što vam je jedini zadatak da sebe učinite srećnim. Da li ćete čitavog dana obilaziti muzeje, ići u šoping ili ćete se izležavati u hotelskoj sobi sa pet zvezdica, na vama je. Dakle, možete da se opustite i radite samo ono što vam u datom trenutku prija.

Upoznaćete nove prijatelje

Kada putujete sami, imaćete priliku da upoznate puno novih ljudi i steknete zanimljiva poznanstva. Biće vam mnogo lakše da se upustite u razgovor sa neznancima, bilo da ste u baru, teretani ili bilo gde drugde. Na vama je da li ćete nastaviti druženje i nakon putovanja, što se dogodi u većini slučajeva.

Nećete se pokajati

Svi imamo listu mesta koja bismo želeli da posetimo ili stvari koje bismo želeli da uradimo. Ukoliko smo fizički i mentalno spremni, onda to treba da učinimo kako se jednog dana ne bismo osvrnuli na svoju mladost i shvatili da se kajemo zbog stvari koje nismo uradili kada smo imali priliku.

Spoznaćete snagu svoje ličnosti

Ne postoji bolji osećaj od onog kada ste sigurni u sebe i kada vam je udobno u sopstvenoj koži. Na kraju solo putovanja, suočićete se sa svojim strahovima, uhvatiti se u koštac sa izazovima i spoznati svoju istinsku snagu. Iznenadićete se koliko će vam prijati sopstveno društvo.

Bićete bolje fokusirani

Nakon što se suočite sa sopstvenim mislima, strahovima i izazovima, kući ćete se vratiti bistrijeg uma i sa novim pogledima na svet. Biće vam jasnije ko ste, u kom pravcu želite da se usmerite, i šta je ono što sledeće želite da postignete.

shutterstock_455103163 Uživajte u plodovima prirode cover www.videoblocks.com 10 stvari u kojima možete sami uživati samsonite-cover-kofer-torbica-brandpoint-house-of-samsonite Torbe koje svaka poslovna žena treba da ima photo-1509927083803-4bd519298ac4 Najslađi način da iznenadite svog partnera na dan venčanja · · ·