3D muzika
PULS GRADA · dizajn

Koliko puta ste vizualizovali stihove koje čujete, emocije koje vam prenosi neka pesma? Zamišljali i osećali određenu boju dok slušate neku stvar?

Koliko ste puta rekli da vas je pogodila pesma? Da vas je dodirnula? Sada je to i bukvalno moguće videti i iskusiti. Uz pomoć Winampa ili drugih muzičkih plejera, več je moguće je da „vidimo“ muziku. Za sada je to gledanje moguće samo na ekranima kompjutera jer postoji softver za vizualizaciju koji muziku pretvara u animaciju. I to je već svima poznato.

Novina je da kompanija Reify pokušava da pretvori vizualizaciju u 3D, tačnije, da odštampa muziku.

Preko ušiju, do očiju a sad i do ruku – muzika će moći i da se oseti fizički. Zvuk će u 3D objekte biti pretvaran, tako da očekujte da ćete uskoro imati skulpture vaših omiljenih pesama kojima ćete moći da dekorišete svoje kuće i kancelarije.

Ali, ovo nije kraj. Tim razvija i softver kojim će smartfoni moći da „čitaju“ muzičke skulpture i pretvaraju ih ponovo u zvuk.

Da, sada se svi pitamo kako izgledaju naši muzički favoriti. Verujemo da nas još samo neko vreme deli od tog saznanja.

Mariko Kusumoto More kao inspiracija za komade nakita koji kao da nisu sa ovog sveta Holly Fox već pet godina pravi kolačiće iz svojih dizajnerskih snova Kako grafički dizajneri prave kolače Lusteri kao kupole vatikanske bazilike Luster čiji je abažur replika kupole Bazilike Svetog Petra Francuski voz Francuski voz nalik na katedralu · · · ·