a_group_meeting_at_the_office
U VAZDUHU · urban flash

Niko ne voli šefove! Sva ta prigovaranja, kritike, zamerke… Retki su oni koji umeju da prepoznaju trud i kvalitete svojih zaposlenih, a još ređi oni koji umeju da pohvale. Kako god, to je sastavni deo posla, a kako biste sebi olakšali muke i sprečili bespotrebno nerviranje, u nastavku otkrijte koji tipovi šefova postoje.

Nadamo se da ćete među sledećim redovima, prepoznati svog šefa, te da ćete na taj način naučiti kako da ostvarite dobru komunikaciju sa njim i boravak na poslu učinite manje stresnim.

1. Šef okrenut napretku

Ovaj tip šefa fokusiran je na cijeve, postizanje uspeha i preduzimanje inicijative. Retko ostvaruju prijateljske odnose sa zaposlenima, vrlo su direktni u komunikaciji, a ponekad čak i odsečni. Nestrpljivi su, i teško se nose sa osobama koje sporije donose odluke i delaju. Vode se parolom vreme je novac, zato insistiraju na tome da se posao obavi kvalitetno i u što kraćem roku.

Kako im pristupati: Sa njima nije teško izaći na kraj, jer jasno i na vreme predočavaju biznis plan. Pored toga, tačno znate šta možete da očekujete, te je vaš zadatak samo da budete sažeti i konkretni. Duga izlaganja, okrenuta problemima, a ne rešenjima, nisu dobrodošla. Zato, samo hrabro i odlučno

2. Šef pun energije

Ovaj tip nadređenog pun je energije i optimizma, i uvek daje svoj maksimum. Poznati su po vedrom duhu i povlačenju riskantnih poteza. Pristalice su deljenja ideja među zaposlenima, i ne vole zapadanje u rutinu. Najsrećniji su kada razmišljaju o novim ideja i planovima. Brzo reaguju, nekada i prebrzo i otvoreno pokazuju osećanja. Na početku novog projekta, puni su podrške i ohrabrenja, međutim kako vreme odmiče, dešava se da izgube entuzijazam.

Kako im pristupati: Najvažnije je da pratite njihov tempo i energiju. Osluškujte ih, kako biste razvili kvalitetan poslovni odnos. Ne protivurečite, posebno ne kada su ideje tek na stolu. Dobro razradite plan i radite u skladu sa njim, a pre nego što počnete, sve podatke proverite dvaput. Budite kreativni, i pohvalite ih pred svima, kada se ukaže prilika.

3. Šef sklon procenjivanju

Ako vam je šef sklon procenjivanju, onda znajte da oni cene kvalitet, preciznost i tačnost. Dobro su organizovani, tako da vole detaljno da prouče sve podatke, pre započinjanja posla. Važno je da svoj deo posla obavljate detaljno, mudro i objektivno. Metodični su i posvećeni su procesu rada, a ne samo ishodu. Ne žure sa odlukama i poslu pristupaju oprezno. Zaposleni ih doživljavaju kao ozbiljne, marljive, uporne i uzbudljive. Nekada kritikuju ili previše detaljišu, ali reč je o perfekcionistima.

Kako im pristupati: Ključ je da se dobro upoznate sa njihovim očekivanjima, što znači da detaljno razradite plan rada. Budite potkovani znanjem, i izbegavajte iznenađenja. Radite postupno, i usporite. Kontrolišite emocije i kritiku doživljavajte kao lekciju.

4. Šef koji teži harmoniji

Četvrti tip šefova vrednuje ljude, odnose, stabilnost i harmoniju. Važno im je da su im zaposleni uspešni i zadovoljni. Smatraju da je ključ uspeha u razmeni ideja i postizanju zajedničkog rešenja. Drugi ih vide kao ljubazne i korektne, a zameraju im što ne posvećuju dovoljno vremena sebi. Bitan im je kvalitet, i zato ne vole pritiske. Nekad se čini da vole svoju komfornu zonu, i da teško prihvataju promene i inovacije.

Kako im pristupati: Ako vam je šef upravo ovakav, vi ste pravi srećnik. On već čini sve kako bi vam olakšao život. Budite timski igrač, ne dramite i pustite kolege i šefa da iznesu svoje mišljenje na sastancima. Nađite mu se kada je potrebno i potražite mentora na drugom mestu, ako želite da napredujete i unesete novine.

Godišnji odmor Nova turistička ponuda: Samo za odrasle photo-1515049211820-b3adaa5f3d19 Epidemija solo devojaka: Zašto pametne i lepe dame šetaju same? page-cover Ali, otkud oni ovde? 88dd8326e740 Otkriveno koja je najopasnija poza u seksu · · ·