coverfest
PULS GRADA · aktuelno

Karte za film „Mlečni put“ Emira Kusturice koji otvara 45. FEST rasprodate su u rekordnom roku! Najveće interesovanje publike vlada za sledeće naslove: „Mančester na moru“, „Kraljica Španije“, „Tišina“, „Džeki“, „Paterson“, „Ona“, „Tajni zapis“, kao i za film „Noćne zveri“ o kome se detaljnije možete informisati u nastavku.

NOĆNE ZVERI (r. Tom Ford, 2016)

Ekstravagantni američki modni dizajner Tom Ford proslavio se kao kreativni direktor u kompanijama kao što su Guči i Iv Sen Loran, a svetu se u ulozi reditelja predstavio svojim poetičnim debijem Samac (2009). Ford se, nakon sedmogodišnje pauze, vraća u bioskope sa jednako atraktivnim i uzbudljivim Noćnim zverima, filmom koji je među kritičarima tokom prethodne godine podelio mišljenja, ali nesumnjivo ostao zabeležen kao neobično i veoma interesantno ostvarenje.

Tom Ford se ovom prilikom ponovo odlučio za adaptaciju književnog dela: Samac je bio ekranizacija istoimenog romana čuvenog pesnika Kristofera Išervuda, dok su Noćne zveri na veliko platno prebacile Toni i Suzan, knjigu Ostina Rajta. Izuzetno stilizovan, a građen na temeljima neprijatnosti i neizvesnosti, ovaj film istovremeno predstavlja nesvakidašnje narativno i estetsko iskustvo.

Nakon Džulijen Mur u Samcu, Ford je za glavnu glumicu odabrao još jednu crvenokosu divu, Ejmi Adams. U ostalim ulogama nalaze se i jedan od najperspektivnijih američkih glumaca mlađe generacije, Džejk Gilenhal, simpatična Isla FIšer i Aron Tejlor-Džonson. Noćne zveri neće izostati ni na ceremoniji Američke filmske akademije: fantastični Majkl Šenon je ove godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu.

Automatski nacrt Reklama za Budweiser protiv Trampove politike o migrantima Kom carstvu se prikloniti? (foto: Christmas Story) Vi i ekonomija na ti: Pružanje usluga u javnom ili privatnom sektoru? vd Neprimerene vintidž čestitke za Dan zaljubljenih dz Ideje za poklon za Dan zaljubljenih · · ·