listerine_GH_content_850pxcover
PULS GRADA · zdravlje

Tečnost za ispiranje usta je prvi put proizvedena davne 1878. godine. Doduše, u to vreme ona je imala malo drugačiju svrhu nego danas. Koristila se pre svega kao antiseptik tokom operacija, ali imala je i neke druge upotrebe. Njeno korišćenje u borbi protiv neprijatnog zadaha je počelo tek ’70-ih godina prošlog veka. To, međutim, ne znači da i dalje ne možemo da koristimo tečnost za ispiranje usta za neke druge stvari…

Otkrićemo vam 5 alternativnih upotreba ovog higijenskog proizvoda:

1. Kao lek protiv gljivica na nožnim prstima

Ako imate gljivice na prstima nogu koje vam ne daju mira, pokušajte da ih operete u smeši od tečnosti za ispiranje usta i tople vode. Preporučuje se da noge ostavite u toj tečnosti bar 30 minuta, a ako je u pitanju mnogo velika infekcija, možete smeši dodati i sirće.

2. Kao sredstvo protiv svraba

Bilo da je svrab nastao od ujeda insekata ili alergije, nanošenje tečnosti za ispiranje usta vatom na odgovarajuće delove tela će vam pomoći da ga se rešite.

3. Kao zamena za dezodorans

Ponestalo vam je dezodoransa, a nemate vremena da nabavite novi? Tečnost za ispiranje usta vam može pomoći i u ovom slučaju. Nanesite je na vatu i natrljajte na pazuh i neko vreme ćete biti spašeni tog neprijatnog mirisa znoja.

4. U borbi protiv peruti

Recite zbogom peruti uz pomoć tečnosti za ispiranje usta. Dovoljno je da je rukama nanesete na kožu glave, pokrijete glavu peškirom nekoliko minuta i nakon svega toga operete kosu.

5. Za čišćenje lica

Tečnost za ispiranje usta može vam pomoći i pri čišćenju lica, a u slučaju da vas muče akne, njegovo antiseptičko dejstvo će vam biti veran saveznik u borbi sa njima.

christian-blankenship-510957-e1516974876902-1000x500 Genetske mutacije za koje niste znali da ih imate 1517287179001 Zašto ugljeni hidrati posle 17 časova mogu da budu dobri za vas doing-this-simple-task-just-before-bed-will-help-you-fall-asleep-faster-1680x1120 Jednostavna radnja koja će vam pomoći da lakše zaspite Dijetalna ishrana Kako se vaš organizam bori protiv dijete · · ·