6 aplikacija koje ulepšavaju 2015.
U VAZDUHU · tech/web

Kao i obično, na početku nove, sve poslove koje nismo završili do kraja u staroj godini, odmah po završetku novogodišnjeg slavlja počinju lagano da se vraćaju i opsedaju nas. Novogodišnje odluke su jedno, ali uvek je lakše vratiti se na stare staze neuspeha, nego okrenuti zaista novi list. Stare navike su kao omiljeni par cipela – dobro razgažene, ne žuljaju i savršeno odgovaraju svim našim potrebama.

Ali setite se šta ste sebi obećali nekoliko minuta pred ponoć, tog 31. decembra, i ne brinite, ovoga puta, zahvaljujući maloj pomoći savremene tehnologije moglo bi da bude lakše nego što ste očekivali. Nema razloga da makar ne pokušate, a ako vam se dopadne znači da ste na dobrom putu da jednom i istrajete u ostvarivanju novogodišnjih odluka.

1. Učenje novog jezika: Duolingo

Nikada nije prekasno da naučite novi jezik ili obnovite već naučeno. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji besplatni program jeste svakako Duolingo. Oni koji su ga već probali kažu da su rezultati brzo uočljivi, kao i da je sistem osmišljen tako da vam nikada ne bude dosadno. Ako se na vašoj listi željenih stranih jezika nalaze – italijanski, nemački, francuski, španski ili portugalski, Duolingo je prava adresa. Dostupan je za iPhone i Android telefone.

2. Zdrava i uravnotežena ishrana: Fooducate

Svako želi da vodi brigu o svom zdravlju i telu, ali u praksi je broj onih koji se detaljno bave onim šta i koliko jedu mnogo manji nego kada je reč o teoretisanju. Zahvaljujući Fooducate aplikaciji možete skenirati deklaraciju svakog proizvoda, a vaš uređaj će vam potom objasniti šta je ono što sadrži određeni proizvod i da li postoji neka supstanca koju bi trebalo izbegavati. Ova aplikacija vas neće poput strogog trenera sprečiti da jedete ono što volite, ali vam uvek može ponuditi i alternativu – zamenu, niže kaloričnu, a gotovo jednako ukusnu. Dostupna je za: iPhone i Android.

3. Uđite u formu: Nike + Training Club

Zašto da vaš lični trener ne bude neko čija je fizička spremnost poput Marije Šarapove? Aplikacija Nike + Training Club je namenjen svima onima koji žele da rade na svojoj fizičkoj kondiciji. Program nudi više od 100 vežbi prilagođenih različitim mišićnim grupama i nivoima spremnosti. Instrukcije se nalaze u sklopu videa, a za dodatnu motivaciju zadužene su i demonstracije vežbi koje izvode poznati sportisti. Aplikacija prati individualni napredak i propisuje tačnu dužinu trajanja vežbanja, stoga pošaljite ličnog trenera u zaborav! Dostupna za: iPhone, Android.

4. Finansije pod nadzorom: Level

Nikako vam nije jasno kako je kraj meseca uvek tako finansijski dramatičan, ali ova aplikacija mogla bi da vam pomogne da se konačno u 2015. oslobodite nepotrebnog stresa. Zahvaljujući jednostavnosti i odličnom dizajnu lični bankar vam neće biti potreban, jer ćete sa ovom povezati aplikaciju za kreditnu karticu, ukoliko je imate, ili bankarski račun te će vam svi mesečni prilivi i računi biti momentalno ažurirani. Detaljan pregled finansijskog stanja, u svakom trenutku ukazaće na to koliko možete da potrošite u toku svakog dana, ali i na nedeljnom nivou. Recite zbogom dugovima! Dostupan za: iPhone, Android.

5. Živi bolje: Coach.me

Ova aplikacija omogućava vam da postavite ciljeve u različitim oblastima tako da u svakom trenutku možete da se podsetite koliko ste fokusirani na ostvarenje istih. Od toga da budete u boljoj formi, da živite zdravije, naučite nešto novo ili povećate produktivnost, ova aplikacija ima veliki broj kategorija, a svaka pojedinačno veliki broj korisnih izazova. Povrh svega bićete umreženi i sa svim drugim korisnicima ove korisne stvarčice tako da ćete moći da pronađete mnogo novih poznanika sa kojima ćete uživati u razmeni iskustava. Dostupno za iPhone, Android.

Dron i 2014. Dron: Najviše korišćeni novi IT pojam u 2014. Sony hdr mv1 Kamkorder Sony HDR-MV1 čuva vaše uspomene Gedžeti Ideje za novogodišnje poklone: Gedžeti od Deda Mraza Aplikacije u 2014. Aplikacije koje su obeležile 2014. godinu · · ·