shutterstock_135540548
U VAZDUHU · tech/web

Nema ništa lepše od provođenja vremena napolju, daleko od svih ekrana, aparata i sveopšteg haosa svakodnevnog života. Ipak, avantura u prirodi ne znači da moramo skroz da budemo odvojeni od novih tehnologija.

Progres koji je poslednjih godina ostvaren u inovativnim aplikacijama za mobilne telefone učiniće da naše pustolovine po dolinama, rekama i planinama postanu još bolje. Deljenjem sadržaja na socijalnim mrežama možemo da se povežemo sa ljudima sličnih interesovanja i proširimo svoj krug poznanstva. Postoje stotine aplikacija koje služe ovoj svrsi, a mi za vas ovaj put izdvajamo pet najboljih.

1. iTrailMap 3D

Ova aplikacija vam omogućava da vidite svoju lokaciju i pratite svoje kretanje na detaljnoj trodimenzionalnoj mapi. Najbolja stvar u vezi nje je što je možete koristiti iako niste povezani na internet, što je veoma korisno za ljude koji nisu u blizini wi-fi veze ili nemaju domet na telefonu. Dovoljno je samo da jednom skinete mapu, a sve kasnije promene i informacije biće sačuvane u offline režimu do sledećeg trenutka kada ponovo uspostavite internet konekciju.

2. Spyglass

Spyglass se možda reklamira kao kompas aplikacija, ali je u stanju da uradi mnogo više. U okviru svojih funkcija poseduje sve što vam je potrebno za dobru navigaciju u vašoj avanturi: mape, GPS, pedometar, kameru, kalkulator i naravno nekoliko vrsta kompasa.

3. AccuWeather

Svi smo bili u situaciji da se nađemo na polovini rute u trenutku naoblačenja, pa moramo da donesemo brzu odluku da li ćemo se šetati još 10 kilometara i rizikovati da nam se sruči grom i pakao ili se vraćamo nazad u civilizaciju da pronađemo zaklon od nevremena. Sa AccuWeather aplikacijom više nećemo imati ovakvih dilema, budući da će nam ona omogućuje da konstantno pratimo precizne i redovno ažurirane informacije o vremenskim prilikama.

4. GoPro

Ako posedujete GoPro kameru za snimanje ekstremnih sportova, ova aplikacija će vam biti od velike koristi. Sada ćete uz pomoć svog pametnog telefona moći da menjate njene performanse i opcije, kao i da delite vaše fotografije i klipove na društvenim mrežama.

5. Orux Maps

Aplikacija Orux Maps je namenjena ljubiteljima trčanja, vožnje bicikla, planinarenja i paraglajdinga. Neke od pogodnosti koje pruža ova aplikacija su: deljenje vaše trenutne lokacije sa prijateljima, mogućnost povezivanja na GPS i merenje pulsa.


zvucnik u obliku lopte, phantom trois quars 2 Hi-Files Show: Tradicionalni audio i video sajam u Beogradu Biraj kako komuniciraš Praktični saveti kako da se što manje izlažete zračenju mobilne telefonije coverasus Asus ZenFone Selfie – pametni telefon stvoren za selfije Napravite svoje kraft pivo sa Pico mikro-pivnicom Napravite svoje kraft pivo sa Pico mikro-pivnicom · ·