pagecover
KULTURA · film/TV

Snimanje filmova je komplikovan proces u kome sve mora da funkcioniše savršeno. I pored velikih problema tehničke i logističke prirode koji mogu da snađu jedno snimanje, ponekad stvari ne idu svojim tokom zbog samih glumaca. U takvim situacijama režiseri i producenti filmova moraju da donesu odluku da prekinu saradnju sa njima, čak i ako se radi o velikim zvezdama.

Saznajte u našem tekstu kojih 5 glumaca i glumica je dobilo otkaz na samom početku snimanja filmova i iz kojih tačno razloga:

1. Anne Hathaway

Pre nego što je Katherine Heigl stupila na scenu, glavna ženska uloga u komediji Knocked Up je prvobitno pripadala Anne Hathaway. Ona je, međutim, ušla u sukob sa režiserom kada je tokom snimanja saznala da će u filmu biti prikazana scena pravog porođaja. Ubrzo su se rastali, a njenu ulogu je dobila Katherine Heigl, zvezda serije Grey’s Anatomy.

2. Ryan Gosling

Kako bi se pripremio za svoju rolu u filmu The Lovely BonesRyan Gosling je iz nekog razloga odlučio da se malo ugoji, smatrajući da njegov lik u filmu treba tako da izgleda. Reditelj Peter Jackson nije bio nimalo impresioniran ovim gestom poznatog glumca i istog trenutka je Ryana zamenio Markom Walhbergom.

3. Natalie Portman

Sve su očekivali da će Natalie Portman i Leonardo DiCaprio imati odličnu hemiju u filmu Romeo + Juliet, međutim, na početku snimanja filma otkriven je problem o kome niko umešan nije razmišljao unapred. Naime, mladolika Natalie je u poređenju sa Leonardom izgledala bukvalno kao dete, što je stvaralo utisak ne baš zdrave veze između likova u filmu. Producenti su joj objasnili situaciju i dali otkaz. Na kraju su odlučili da će joj Claire Danes biti dostojna zamena.

4. Robert Downey Jr.

Režiser Alfonso Cuaron je priznao da je napravio grešku kada je angažovao Roberta Downeyija Jr. da glumi u njegovom filmu Gravity. Posle nekoliko dana na snimanju postalo je jasno da Robertov glumački stil sa dosta improvizacije ne priliči ovom naučnofantastičnom filmu. George Clooney, s druge strane, je bio mnogo ubedljiviji kao astronaut.

5. Megan Fox

Kada režisera filma u kojem igrate nazovete Hitlerom ne možete da očekujete da će to proći bez posledica. Upravo je ovo uradila Megan Fox kada je Michael Bay od nje zahtevao da se malo ugoji i pocrni za ulogu u filmu Transformers: Dark of the Moon. Ona je otpuštena pre nego što je stigla da završi rečenicu i njena uloga je izbrisana iz scenarija. Rosie Huntington-Whiteley je pozvana da se priključi glumačkoj ekipi u ulozi nove devojke glavnog junaka.

Čudo „Čudo“ – film koji podržava one koji se bore protiv vršnjačkog nasilja Liga pravde Filmski prikaz: „Liga pravde“ 23172871_10155790525748498_4699735817419896427_ncover 23. Festival autorskog filma awrinkleintimecover Trejler za Diznijev film „A Wrinkle in Time“ · · · ·