9a1d5024e348645e9411a3ac09ce804f
PULS GRADA · lepota

Iako je zima doba hibernacije, te smo uglavnom lenji po pitanju rekreacije, nega i lepota ne trpe pauzu! Naprotiv, tokom zime, koža i kosa izloženi su negativnom dejstvu vetra, kiše i vlage napolju, ali i isušenom vazduhu u zatvorenim prostorijama usled grejanja. Stoga, njihova nega zahteva posebnu pažnju upravo tokom zime.

Zato vam danas otkrivamo 5 grešaka u nezi i rutini ulepšavanja koje nikako ne bi trebalo da pravite tokom zime. Verujemo da ćete se bar delimično prepoznati u redovima koji slede, te pažljivo pročitajte tekst i otkrijte u čemu grešite.

1) Nosite vunene šešire

Iako je ovaj damski asesoar vrlo poželjan tokom zime, naučno je dokazano da vuna podstiče elektricitet dlake, što dovodi do njenog slabljenja. Kosa postaje krta i suva, a to sigurno ne želite. Zbog toga birajte svilene marame ili kape od nekog drugog materijala.

2) Koristite istu podlogu kao tokom leta

Tokom leta, usled većeg izlaganja suncu, svi imamo malo tamniji ten nego zimi. Zbog toga ista podloga nikako nije dobra ideja. Ukoliko koristite tamniju nijansu, delovaćete vrlo neprirodno, a razlika između boje lica i vrata biće vrlo uočljiva. Naš savet je da zimi birate svetlije nijanse koje će se savršeno stopiti sa vašim tenom, kako biste postigli prirodan, besprekoran izgled.

3) Koristite puder u prahu i mat ruževe

Tokom zime, hladan vazduh i vetar direktno utiču na epiderm. Zbog toga bi trebalo da izbegavate puder u kamenu i u prahu, jer oni samo pogoršavaju stanje. Isto važi i za mat karmine koji će samo dodatno isušiti usne koje su već dovoljno ispucale na vetru. Dakle, ili birajte kremaste teksture, ili lice hidrirajte dobrom kremom, a usne balzamom pre nego što nanesete šminku.

4) Tuširate se vrelom vodom

Nema ničeg prijatnijeg od tople kupke nakon napornog zimskog dana… Ipak, našoj koži uopšte ne prija jako topla voda, jer je ona isušuje. Zato vodite računa da voda ne bude jako vruća, a ako baš ne možete da se odreknete ovog užitka, ne zaboravite da kožu dobro namažete uljem ili hranljivim mlekom za telo.

5) Koristite istu kremu kao tokom leta

Znamo da je jako teško odreći se proizvoda koji nam savršeno odgovara. Ipak, potrebe naše kože se dosta razlikuju tokom leta i zime, te ne možemo koristiti istu kremu. Dok nam tokom leta prijaju lagane teksture koje hidriraju kožu, zimi bi ipak trebalo težiti bogatijim formulama koje je hrane i regenerišu.

cover Praznični manikir FOREO LUNA play plus Ah, te novogodišnje odluke: Ovo su najvažniji saveti za vašu beauty listu 02-hair-color-transformations-2018 Najbolje promene frizura poznatih dama ove godine collage 8 trendova za ulepšavanje koji su srušili internet 2018. · · ·