laznizidcover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dovoljan je jedan ružan detalj da u potpunosti uništi izgled vašeg stana. Na primer, tepih prevaziđenog dizajna ili dosadne zavese koje se nimalo ne uklapaju u koncept uređenja ostatka prostorije.

Eksperte za uređenje stana je dugogodišnje iskustvo naučilo kako treba da izgleda moderan stan i koje su najčešće greške koje prave ljudi kod njegovog uređenja. Saznajte u nastavku teksta šta oni smatraju da treba da izbegavamo.

1. Životinjski printovi na nameštaju

Veoma je teško urediti stan tako da nameštaj sa životinjskim printovima izgleda dobro. Neizbežno je da će on vas i vaše goste podsećati na noćni klub ili bar. Dizajneri će vam reći da su životinjski printovi kič u bilo kom kontekstu pa je najbolje da u potpunosti odustanete od njih.

2. Zid pokriven lažnim ciglama

Nekima polazi za rukom da naprave lažne cigle uverljivog izgleda, ali većina njih izgleda veštački i jeftino. Teško je osećati se udobno u domu takvih zidova. Uvek je bolje izabrati neke druge solucije za oživljavanje prostora, kao što su krečenje zidova u različitim bojama ili postavljanje tapeta interesantnog dizajna.

3. Previše neutralnih boja

Kombinacije sive, bež i drugih neutralnih boja više nisu u trendu kada je u pitanju enterijer vašeg stana. Ove nijanse nisu same po sebi loše, ali se prekomerno koriste pa će učiniti da vaš prostor bude sličan milionima drugih. Eksperti predlažu da izaberete intenzivnije boje, bar za jedan zid u prostoriji. Ako niste spremni na tako nešto, potrudite se da vaši jastuci, vaze i druge dekoracije budu u ovom stilu i tako pruže neophodan kontrast svetlim zidovima.

4. Pločice komplikovanog dizajna u kupatilu

Što je manje kupatilo, to bi dizajn pločica trebalo da bude jednostavniji. Izbegavajte previše boja, mozaike i slične ekstravagancije kada je u pitanju vaše kupatilo.

5. Premali tepisi

Konsenzus među ekspertima za uređenje stana je da je izbor tepiha pogrešnih dimenzija jedna od najvećih grešaka novih stanara. Oni tvrde da tepih treba da pokriva veći deo prostorije i da se obavezno stavi ispod prednjih nogu stolica, fotelja ili sofa kako se ne bi pomerao i savijao.


Foremal Ograničena IKEA kolekcija lepih, ružnih i divnih predmeta cover www.hannasroom.com Casa Malaparte – jedna od najlepših kuća na svetu Napuštena vila u stilu „Alise u zemlji čuda” Zavirite u napuštenu vilu inspirisanu „Alisom u zemlji čuda” Print City letnja preporuka #95: Boje sa efektom školske table · ·