collage
PULS GRADA · lepota

Ova godina biće po mnogo čemu neobična, između ostalog i po ekscentričnim trendovima kada su u pitanju lepota i moda. Imajući u vidu to da je kosa zaštitni znak mnogih dama, stilisti i frizeri ove godine idu korak dalje, te uz pomoć raznih asesoara, od kose prave prava mala remek-dela, koja sigurno neće proći nezapaženo.

Nesvakidašnje trake i rajfovi za kosu optočeni biserima i kristalima, beretke sa cirkonima, te kosa u boji odeće, samo su neki od maštovitih trendova koji će dominirati na ulicama širom sveta. U nastavku vam otkrivamo 5 najatraktivnijih. Uživajte!

1. Ukrasne trake za kosu

Reč je o trakama koje podsećaju na one koje ukrašavaju šešire, s tim što su ove daleko raskošnije, te prekrivaju gotovo čitavu glavu. Po čvrstoj formi i bogatim ukrasima više liče na rajf, ili pak neobičnu toku. Ono što je sigurno jeste da je reč o stejtment asesoaru kome nije odolela ni Kejt Midlton!

2. Kosa u boji odeće

Uklapanje boje kose sa nijansom odeće prvi put smo videli na reviji Marka Džejkobsa za proleće/leto 2019, kada su modeli prošetali čarobnu paletu boja za kosu koja se savršeno uklopila sa pastelnim tonovima njihovih kreacija. Da je reč o velikom trendu uverili smo se i prošle nedelje kada se Lejdi Gaga na dodeli Zlatnih globusa pojavila u raskošnoj puder-plavoj haljini i sa elegantnom punđom istog tona.

3. Mala crna mašna

Ukoliko se ove godine opredeljujete samo za jedan asesoar za kosu, neka to bude baršunasta mašna. Možete je nositi samostalno, zakačenu oko niskog repa ili punđe. Iako sve boje dolaze u obzir, crna je ipak klasika sa kojom nema greške.

4. Više je više

Nošenje jednog asesoara je vrlo poželjno, ali je više njih istovremeno mnogo bolja opcija! Dakle, zaboravite na minimalizam, i prepustite se maštovitoj igri perlica, ukosnica i traka koje će vašu kosu pretvoriti u svojevrsni stilski ukras i efektno nadograditi vašu odevnu kombinaciju.

5. Visoko natapirana kosa

Početak proleća donosi nam, bukvalno rečeno, najveći trend ove godine, a to je visoko natapirana kosa puna volumena. Glamurozno, moćno, retro, filmski… Sjajan izbor za svečane prilike kada želite da ostavite snažan utisak!

FOREO predviđa beauty trendove za 2019 Predstavljamo beauty trendove za koje ni Vikipedija još ne zna photo-1526364163643-89e30b8fcb70 Blagotvorna dejstva bananine kore Koozmetik ilustracija-1 KOOZMETIK STORE: Fine natural cosmetics IMG-20181209-WA0006 Peptidi – tihi borci u borbi protiv starenja · · · ·