not-scary-halloween-movies-1540230212
KULTURA · film/TV

Ako ste osoba koja ne preferira da bude prestravljena kada gleda film, to ne znači da sa vama nešto nije u redu. Naprotiv, neki bi to smatrali potpuno normalnim. To pak ne znači da Noć veštica treba da provedete uz romantičnu komediju. Postoje sasvim dobre alternative preterano strašnim horor filmovima koje se savršeno uklapaju u estetiku ovog „praznika“.

U narednim redovima ćemo vam predstaviti neka od takvih ostvarenja koja su svakako vredna gledanja.

1. Hocus Pocus (1993)

Hocus Pocus možda ima neke elemente horora, ali je to pre svega zabavna komedija koja će malo koga prestraviti. Radnja filma prati avanture tri veštice koje su slučajno vraćene iz mrtvih od strane jednog tinejdžera u Sejlemu, gradiću u kome su inače bile osuđene na smrt nekoliko vekova ranije.

2. Ghostbusters (1984)

Šta da radite kada dobijete otkaz na univerzitetu jer ste previše ekscentrični? Prosto, zajedno sa svojim prijateljima otvorite privatni biznis, u ovom slučaju – agenciju za hvatanje duhova. Bil Marej, Den Ekrojd i Harold Ramis briljiraju u ovom klasiku ’80-ih koji je i danas jednako zabavan kao prvi put kada smo ga gledali.

3. The Rocky Horror Picture Show (1975)

Čuveni mjuzikl The Rocky Horror Picture Show je uvek dobar izbor za gledanje, ali je za Noć veštica prosto savršen.

4. Edward Scissorhands (1990)

U ovoj legendarnoj filmskoj bajci Tima Bartona, Džoni Dep glumi Edvarda Makazorukog, stvorenje nastalo u laboratoriji jednog pronalazača koji nije stigao da ga završi pa on umesto ruku ima makaze. Igrom slučaja, on će doći u kontakt sa lokalnim stanovništvom koje je fascinirano njegovim izgledom i sposobnostima, ali ih istovremeno i plaši.

5. Death Becomes Her (1992)

Death Becomes Her je crna komedija o dve rivalke koje su godinama pronalazile pakosne načine da naude jedna drugoj, ali će jednom stvarno preterati kada otkriju magični napitak koji obećava večnu mladost, ali ima neke malo drastične nuspojave. Glavne uloge u filmu igraju Brus Vilis, Meril Strip i Goldi Hon.


naslovna srcelomci Holivudski srcelomci u srpskim bioskopima (GLASANJE) liam-neeson-Cold-Pursuit-film Lijam Nison ponovo traži osvetu slobodnazona 14. Slobodna zona MilevaPavlovix_fotoMilicaTrnavac Život u boji: Emisija na koju se čeka · ·