landscape-1469218925-thriller
KULTURA · muzika

Ako planirate da se dobro provedete 31. oktobra za Noć veštica, osim dobrog kostima za maskenbal, biće vam potreban i odgovarajući muzički izbor koji je prikladan ovoj večeri, posebno ako vi organizujete žurku.

Nije teško pronaći pesme koje koketiraju sa elementima horora koje će prestraviti vaše društvo, ali verujemo da vam nije cilj da oterate goste, već i da se svi zajedno dobro zabavite.

Iz toga razloga, na žalost svih ljubitelja hevi metala, odlučili smo da pri izboru pesama idealnih za Noć veštica preskočimo ovaj žanr. Ipak, smatramo da će i bez njega ova kratka plejlista biti u potpunosti adekvatna.

1. Michael Jackson Thriller

Verujemo da niste iznenađeni našim izborom ove pesme. Thriller je za većinu ljudi prva asocijacija na horor (i triler naravno) u popularnoj muzici. Sigurno nećete pogrešiti ako je pustite za Noć veštica.

2. Ramones Pet Sematary

Poznati pisac Stiven King je veliki fan grupe Ramones. Kada je jednom prilikom upoznao članove benda, zamolio ih je da napišu pesmu za filmsku adaptaciju njegovog romana Pet Sematary. Legende panka, kao što možete da čujete, ni ovog puta nisu razočarale.

3. Tyler The Creator Yonkers

I pored toga što je jedna od najjezivijih pesama u repu, Yonkers Tyler The Creatora će naterati vaše goste da klimaju glavom ili/i njišu se u zaraznom ritmu ove odlične pesme, a ako želite da ih prestravite, pustite ih da pogledaju video spot.

4. The Knife Silent Shout

Klupski zvuk švedskog dua elektronske muzike The Knife je kao stvoren za Noć veštica. Njihov treći album Silent Shout bi bez problema mogao da posluži kao muzika nekog horora ili trilera.

5. Nick Cave and PJ Harvey Henry Lee

Kada na žurci dođu trenuci za mali predah od đuskanja uz energičnu muziku, Nick Cave i PJ Harvey će biti idealni za spuštanje atmosfere svojom laganom baladom o ubistvu! Ne sumnjamo da će mnogi iskoristiti ovu pesmu brutalnog teksta da plešu i ljube se sa svojim parom ove večeri.

Nick Cave Nick Cave: Pet stvari koje možda niste znali o ovom muzičaru 22382196_1939292886344310_5037496732640807189_ocover Škrtice u Domu omladine Chk Chk Chk !!! (Chk Chk Chk) po prvi put u Beogradu 14. novembra Fujiya & Miyagi Fujiya & Miyagi u klubu Elektropionir · · · ·