preview-12416910-650x341-98-1490014753_cover
PULS GRADA · lepota

Ćista i glatka koža lica su glavni pokazatelji ljudske lepote, ali i zdravlja. Kako bi ona svakodnevno izgledala tako dobro, potrebno je da je redovno negujemo. Kao najveći problem koji se javlja na licu, većina ljudi će označiti masnoću koja se skuplja u predelu nosa, ali i na drugim mestima, u vidu malih crnih tačaka, poznatijih kao miteseri.

U ovom tekstu ćemo vas upoznati sa 5 jednostavnih recepata koji će vam pomoći da ih se rešite.

1. Limun + med + šećer

Isecite limun na pola i sipajte dovoljno meda na njegovu otvorenu površinu, tako da je celu pokrije. Na to dodajte malo šećera i kružnim pokretima nežno masirajte lice ovim svojevrsnim prirodnim sunđerom. Dovoljno je da na ovaj način čistite lice jednom nedeljno i već ćete primetiti veliku razliku.

2. Vazelin + plastična folija

Najbolje je da ovaj recept koristite odmah posle tuširanja, pošto će vrelina vode uticati da vam se otvore pore na koži. Počnite tretman mazanjem vazelina na sve problematične delove lica. Nakon toga ih pokrite plastičnom folijom, a preko nje stavite vrući peškir i pustite ga da stoji na vašem licu dok mu se temperatura ne spusti na nivo sobne. Kada uklonite ovu masku i papirnom maramicom odstranite ostatke vazelina sa lica, krenite da vrhovima prstiju cedite mitesere, koji će posle ovakvog tremana vrlo lako izlaziti iz vaše kože. Po završetku operacije nanesite na lice odgovarajući losion.

3. Kokosovo ulje + esencijalna ulja

Sipajte u teglu 1/4 šolje kokosovog ulja, malo limunovog soka, lavandu i ulje čajevog drveta. Dobro promešajte smešu i svakog jutra i večeri je nanesite vatom na vaše lice posle umivanja. Smeša treba da se drži u dobro zatvorenoj tegli na sobnoj temperaturi.

4. Cimet + ovseno brašno

Pomešajte u malom sudu jednu kafenu kašičicu ovsenog brašna i istu količinu cimeta. Dodajte malko vruće vode i dobro promešajte smešu dok ne dostigne gustinu kreme. Nanesite je na lice i kružnim pokretima trljajte bar jedan minut. Nakon toga isperite lice hladnom vodom. Ovakav tretman ne treba ponavljati više od dva puta mesečno.

5. Ovsena kaša + med + jogurt + maslinovo ulje

Napunite blender sa 1/4 šolje ovsene kaše, 2 kafene kašičice jogurta, 2 kafene kašičice meda i 2 kafene kašičice maslinovog ulja. Nakon njihovog mešanja, natrljajte dobijenu kremu na lice kružnim pokretima u trajanju od 1 do 2 minuta. U slučaju da vam je koža osetljivija, iskoristite kremu kao masku i ostavite je na licu od 5 do 7 minuta. Preporučuje se da ovaj tretman radite jednom ili dva puta nedeljno.

Najprivlačnije šezdesetogodišnjakinje Lepota ne zna za godine: Najprivlačnije šezdesetogodišnjakinje cover Šta se širom sveta smatra lepim a šta ne salon slika 2_cover Keune Studio Exclusive: Frizersko kozmetički salon u Beogradu WYCON radnja Italijanski „WYCON Cosmetics“ stigao u Beograd · · ·