5 ključnih cvetnih aranžmana za 2015.
U VAZDUHU · trend

U zavisnosti od toga koliko prostora imate, cvetni aranžmani su uvek dobrodošli. Već na početku godine stručnjaci u oblasti uređenja prostora izašli su sa predlozima koji bi cvetovi i kakva dekoracija mogli da obogate ne samo stambene prostore, već i mnoge kancelarije. Među najuticajnijima odabrali smo Marie Ackerman, direktorku svetski poznate kompanije Teleflora, koja je za ugledni magazin Elle Decor odabrala ovih pet sjajnih cvetnih aranžmana.

Prema rečima Marie Ackerman ove godine se savetuju mali cvetni ukrasi, koji dominiraju ili svojim prepoznatljivim oblikom ili raznovrsnošću kolorita, i njen je savet da se svi koji planiraju da ukrase životni ili drugi prostor drže jednostavne devize – manje je više. Evo 5 ključnih aranžmana za 2015. godinu:

1. Saksijsko cveće

Tokom zime ponuda rezanog cveća u cvećarama je slabija, a odabirom vrsta koje preživljavaju i teške zimske vremenske prilike imate mogućnost da zaista uživate u svom cveću. Čuvarkuća je idealna za kancelariju, ali i stanove – lako se održava, a zahvaljujući zanimljivom obliku idealna je za minimalističke dekoracije.

2. Svet u vašoj sobi

Zahvaljujući globalnim uticajima, a pre svih ikebani, kao drevnom obliku cvetnog aranžmana, ovaj način slaganja jednostavnih a efektnih elemenata od cveća odličan je za sve prostore. Od nekoliko pažljivo odabranih biljaka napravljeno je pravo malo umetničko delo.

3. Obnovljeni „vintage“

Za one iskrene poštovaoce i ljubitelje rustičnog ovo je idealna prilika da dom ukrase baš po svojoj meri. U jednostavne bele ili svetle i pastelne vaze stavite nežno ružičaste ruže i na taj način ćete postići dvostruki utisak – iskren i luksuzan.

4. Pregršt boja

Baš kao što smo rekli, poenta ovogodišnjih aranžmana je u finoj ravnoteži gde bi trebalo da se odlučite za boju ili formu i ovog se pravila strogo pridržavate. Odabirom jarkih boja i mnoštva kontrasta ostavlja se utisak slobode u kojem se vaš um može odmoriti od svakodnevne užurbanosti.

5. Za mlade i ambiciozne

Poznato vam je da svaki cvet nosi određeno značenje, a ovakav aranžman namenjen je mladim ljudima koji sebe doživljavaju kao centar univerzuma. Oni su sigurni u sebe, spremni su na nove izazove, a veče uvek provode u dobrom društvu. Ovakvi aranžmani idealni su za ljude kojima je važno da njihov dom ostavlja utisak nenametljivog šika, koji će se dopasti svakome ko im se pridruži za večerom.

Novogodišnje odluke Novogodišnje odluke: Imate li petlje za iskorak? Pinterest trendovi u 2015. Pinterest: Preporučeni trendovi za 2015. godinu Balmain reklamna kampanja za 2015. Balmain reklamna kampanja za 2015. El Teide opservatorija
na ostrvu Tenerife Zvezde, crne rupe i rokenrol