cover
PULS GRADA · zdravlje

Higijena zuba je vrlo bitna, ali njihovo pranje dva puta dnevno i žvakanje gume između obroka možda nisu dovoljni da bi ceo dan imali svež dah. Ako ovakva svakodnevna rutina ne daje rezultate, postoje vrlo dobri razlozi za to.

Saznajte u našem tekstu šta je potrebno da promenite u svojim navikama da bi sigurno izbegli neprijatan zadah iz usta.

1. Pijte dosta vode

Unošenje vode u organizam nikada nije loša ideja. Dovoljna količina ove tečnosti stimuliše lučenje pljuvačke i sprečava dehidraciju, koja je često uzrok neprijatnog zadaha.

2. Smanjite konzumiranje kafe

Kafa ima suprotno delovanje od vode, pa sa njenim unosom dolazi do usporavanja lučenja pljuvačke i zbog toga sušenja usne duplje. Probajte da kafu zamenite zelenim čajem kad god možete.

3. Menjajte četkicu svaka tri meseca

Vreme leti kada smo zauzeti pa nekad ni ne primetimo da je već odavno istekao rok našoj četkici za zube. Korišćenje stare četkice, posebno posle bolesti, je izrazito nepreporučljivo budući da na taj način samo unosite još više bakterija u vaš organizam. Neprijatan zadah je samo jedna od negativnih posledica takvog ponašanja.

4. Ne zaboravite da koristite konac za zube

Ostaci hrane između vaših zuba će se ponašati kao da ste ih ostavili u kanti za smeće, dakle zaudaraće. Osim toga, neredovno čiščenje zuba koncem može da dovede i do stvaranja infekcija pa se iz tog razloga potrudite da ne preskačete ovu blagotvornu radnju.

5. Upotrebljavajte tečnost za ispiranje usta bez alkohola

Mnogi brendovi ovih tečnosti sadrže do čak 27% alkohola, koji, kao što je opšte poznato, isušuje usta i samim tim dovodi do lošeg zadaha. Ne dozvolite da vas svežina koju osećate u ustima prvih sat vremena od ispiranja tečnošću zavara, za vas je mnogo bolje da nabavite proizvod bez alkohola.

Hrana na stolu Kako da smanjite porcije, a da ne budete gladni 5 razloga za dijetu 5 razloga zašto se brzo izgubljeni kilogrami još brže vraćaju Smoothie Prirodno osveženje: ColdPressok Smoothies Brza hrana Pet vrsta hrane koje vas bacaju u loše raspoloženje · · ·