forest-road-1345751_1280
PULS GRADA · destinacija

Uvek je lepo putovati i otkrivati nove destinacije, bez obzira na godišnje doba i lične preference. Sada kada nam je jesen stigla, treba se okrenuti nekim odredištima koja još uvek niste posetili, a za koje je pravi trenutak baš sad, dok napolju hladan vetar duva.

Možda nam jesen sa sobom donosi niže temperature i fokus više neće biti na bežanju od nepodnošljivih vrućina odlaskom na more, to ne znači da ne postoje sjajne mogućnosti za putovanje. Na put se možete otisnuti kad god poželite, a sledeća lista predstavlja pet destinacija koje bi mogle biti idealan izbor za godišnje doba u koje smo upravo zakoračili.

Akaba

Crveno more je prelepo tokom cele godine, a sada je idealni trenutak za odlazak do Akabe koja se nalazi baš na njegovim obalama. Nakon što su prošle letnje vrućine, sada se lako može iskoristiti sunčanje na nekoj od plaža. Izbor hotela postaje sve veći, jer se konstantno otvaraju novi. A u blizini se nalazi i kameni grad Petra koji je na UNESCO-voj listi svetske baštine.

Sejšeli

Sejšeli predstavljaju arhipelag od preko 150 ostrva, što pruža neizmerljive mogućnosti za avanturu i uživanje. Ne samo da tu postolji obilje neponovljivih plaža na obali Indijskog okeana, već i bujna priroda sa bogatim šumama i planinama pogodnim za šetnju i istraživanje. Ne zaboravite na predivne korale i raznolik morski svet koji možete videti ronjenjem.

Rijad

Iako je najviše prepoznatljiv kao poslovna destinacija, Rijad u poslednje vreme postaje sve više i turističko odredište. To se vidi u sve većem broju hotela, a i sve jačoj kulturnoj sceni. Nove galerije i muzeji služe kao odlično mesto za istraživanje lokalne kulture i nasleđa, a zastupljeni su i mnogobrojni radovi međunarodnih umetnika.

Goa

U novembru prestaju monsunske kiše u Indiji, a pejzaž je i dalje prepun bogate zelene boje. Goa se donekle razlikuje od preostalog dela Indije zbog velikog portugalskog uticaja, koji se ogleda u mnogim očuvanim zgradama i autentičnim jelima koja se moraju probati u nekim od tradicionalnih restorana.

Orlando

Orlando je najpopularniji oko novogodišnjih i božićnih praznika, tako da je dobro vreme za posetu nešto malo pre toga. Uz toplu i suvu klimu u tom trenutku, poseta čuvenom Diznilendu biće pravo uživanje, a gužva će ipak biti nešto manja. U njemu ćete naći dovoljno zabavnih sadržaja koji će vas vratiti u detinjstvo i držati zaokupljenim u potpunosti.


shutterstock_523820842 Andaluzija: Španska regija koja zavodi i očarava ljude širom sveta pompeja Obiđite Pompeju uz pomoć našeg drona Vojvodina šume Beg iz Beograda u oazu Gornjeg Podunavlja 3bc4f2876c75497a7593a9e500714779 5 povoljnih, a nedovoljno istraženih destinacija za septembar · · · ·