517910-8678955-r3l8t8d-650-iron7-1525531967-728-892daa8c88-1526375851-cover
PULS GRADA · sport&rekreacija

Da li su vam dosadili tradicionalni sportovi i želeli bi da se bavite nekim malo originalnijim rekreativnim aktivnostima? Kako vam se čini takmičenje u nošenju svoje žene? Ili bi možda hteli da spojite šah i boks u jedan sport?

Koliko god vam ovo zvučalo bizarno, radi se o stvarnim sportskim disciplinama kojima se bave hiljade ljudi širom sveta.

Saznajte u ovom tekstu kojih 5 sportova važe za najneobičnije na svetu.

1. Trčanje za kotrljajućim sirom

Svake godine na brdu blizu Gločestera (Engleska) održava se takmičenje u jednoj zaista nesvakidašnjoj sportskoj disciplini. Naime, u pitanju je trka za oko 4 kilograma teškim sirom koji je pušten da se kotrlja nizbrdo. Kao pobednik izlazi ona osoba koja uspe da ga uhvati, međutim, s obzirom na činjenicu da se sir ponekad kotrlja brzinom do 110 kilometara na čas, taj zadatak je praktično nemoguć. Ipak, neko svakako mora da pobedi pa je odlučeno da to bude onaj ko prvi stigne do cilja u podnožju brda. Nagrada za taj poduhvat je, pogađate, sir.

2. Šah-boks

Šah-boks, izmišljen od strane holandskog umetnika Lepea Rubinga, je prvobitno shvaćen pre kao umetnički performans nego pravi sport, međutim, mnogima se dosta dopao pa sada postoje turniri u njemu koji privlače entuzijaste iz celog sveta koji žele da testiraju i svoje fizičke i svoje mentalne sposobnosti. Igra se sastoji od 11 rundi – 6 u šahu i 5 u boksu. Takmičari mogu da pobede ili nokautom ili šah-matom.

3. Nošenje žena

Ovaj čudni sport je nastao u gradiću Sonkajarvi u Finskoj. U okviru njega se muški takmičari trkaju između sebe i izbegavaju prepreke dok istovremeno na ramenima nose svoju ženu. Inspiracija za ovaj sport je legenda o lopovu Ronkainenu koji je navodno zajedno sa svojim banditima krao hranu otimao žene po okolnim selima, noseći ih na ramenima zajedno sa plenom dok su bežali. Zanimljivo je da pobednik Svetskog šampionata u nošenju žena kao nagradu dobija količinu piva ekvivalentnu težini svoje žene!

4. Ekstremno peglanje

Ektremno peglanje je sport koji spaja uzbuđenje i avanturu ekstremnih sportova i osećaj zadovoljstva nakon dobro ispeglane košulje. Uživaoci u ovoj aktivnosti posećuju udaljene i opasne lokacije zajedno sa svojom daskom za peglanje i opranim vešom. Među njihovim najomiljenijim vrstama ekstremnog peglanja izdvajaju se: peglanje na vrhu planine, peglanje u kanuu, peglanje tokom skajdajvinga, skijanja….

5. Fudbal u balonu

Igranje fudbala u balonu je veoma zabavno, kako za same igrače tako i za publiku. Kao što možete da vidite na slici iznad, gornji deo tela fudbalera je obavijen balonom na naduvavanje. U utakmici učestvuje 2 tima sa po 5 igrača, s tim da jedan od njih mora da bude ženskog pola. Fudbal u balonu je izmišljen u Norveškoj 2011, ali je u međuvremenu stekao popularnost i u drugim zemljama.

adidas Runners Belgrade adidas: NASA tehnologija u kolekciji Solarboost JAK_0029 Fudbaleri i glumci na Voždovcu igraju „Zajedno za život“ 53-Edited Da li biste probali jogu na vrhu stadiona? gallery-1496848676-marlon-brando-1140x760 5 vežbi uz koje ćete izgledati sjajno u majici ovog leta · · · · ·